MarktPlaza

Reza Asadi – Het huis van mijn dromen

150x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Reza Asadi – Het huis van mijn dromen
1999, Het Goed Beheer
102 pag., isbn 90 76249 41 5
mooie staat
Teab (aub bieden excl. de eventuele porto)
“R. Asadi is mijn vader. Hij komt uit de hoge bergen, waar hij de tijd doorbracht met het grazen van zijn lieve geiten en koeien, spelen met zijn hondje en hard werken op het land. Hij vertelt me vaak over de aardige en eerlijke mensen uit zijn dorp. Maar ook over wat de gemene landmeesters zijn familie heeft aangedaan.
Op zijn negende werd hij door zijn vader naar de hoofdstad gestuurd om naar school te kunnen gaan. In de stad moest hij door de drukke straten naar school lopen. Daar hoorde hij niet meer het gezang van wilde vogels, maar het geluid van auto’s en fabrieken. Omdat zijn ouders heel arm waren, kon hij de middelbare school niet afmaken en ging hij solliciteren bij de luchtmacht.
Ondertussen werd hij zich steeds meer bewus t van de kloof tussen arm en rijk en de onbeperkte macht van de koning. Op de avondschool haalde hij zijn diploma en klom op tot luchtmachttechnischofficier. Met deze nieuwe positie kwam hij dichter bij de Sjah en de rijken, maar zijn hart bleeft bij de minderbedeelden.
Tijdens de revolutie koos hij dan definitief voor de bevolking. De ene dictator was nuweg, maar een ander kwam ervoor in de plaats. Daarom bleef mijn vader zich verzetten en gaf in 1982 alles op en sloot zich aan bij de verzetsorganisatie Modjahedin. Het ergste was toen hij na tien jaar opoffering ontdekte dat die organisatie een sekte was.
Toen wij in 1992 in Nederland werden afgezet, was m’n vader 50 jaar oud. Hij is nu assistent bedrijfsleider bij Het Goed en schrijft verhalen over zijn onrustige en avontuurlijke leven voordat we hierheen kwamen en zijn ervaringen als vluchteling in Nederland.”
In dit boek de verhalen.
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘biografie/waar gebeurd’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)