MarktPlaza

Renée van Hekken - Het stilstaand uur van de schorpioen

84x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Renée van Hekken - Het stilstaand uur van de schorpioen
MCMLXXXIII, Manteau
119 pag., isbn 90 223 0878 2
paar kleine gebruiksspoortjes
Teab (aub bieden excl. de eventuele porto)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'literatuur/litteraire romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Dit is een roman over Siri, een oosterse vrouw die in het Westen woont. Ze is gehuwd met Philippe, een westerling van wie ze drie kinderen heeft. Haar vierde en oudste kind, Saoul, is de onwettige zoon van Saoud, met wie ze haar studiejaren in Djeddah, een stad in Saoedi-Arabië, heeft doorgebracht alvorens met Philippe naar het Westen te gaan.
Ze werd opgevoed volgens de strenge Koranleer en zwierf daarna een aantal jaren door verscheidene oosterse landen waaronder Iran en Israël. In het Westen wordt ze ingesponnen in een cocon van hypocrisie en een bepaalde vorm van rassehaat die zich op alle mogleijke manieren in het dagelijkse leven manifesteert.
Ze laat zich van Philippe scheiden en Saoud komt bij haar inwonen. Van de samenleving trekt ze zich niet veel aan, daar deze haar toch als een soort paria beschouwt."