MarktPlaza

René Voillaume: In het spoor van Charles de Foucauld

123x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

René Voillaume: In het spoor van Charles de Foucauld

Charles de Foucauld (Straatsburg, 15 september 1858 - Tamanrasset (Algerije), 1 december 1916) was een Frans soldaat, ontdekkingsreiziger, trappist, taalkundige en heremiet. Hij is grondlegger van een nieuwe christelijke spiritualiteit die hij de "weg van Nazareth" noemde. Hierin staat het navolgen van de "verborgen Jezus" zoals deze in de jaren tot aan zijn openbare optreden leefde, centraal. Foucauld verliet het trappistenklooster om dichter bij de armen te zijn.

Foucauld had tijdens zijn leven geen medebroeders. Pas in 1932 kregen de eerste volgelingen hun kleed. Deze gemeenschap noemden zich de kleine broeders van Jezus en was gesticht door René Voillaume. Die stichtte ook nog de kleine broeders van het Evangelie. Onder zijn invloed stichtte kleine zuster Magdeleine de kleine zusters van Jezus in 1939. Minder bekend is de congregatie van de kleine zusters van het Heilig Hart die in dezelfde periode ontstond.

In 2005 werd hij zalig verklaard.

Dit boek, 'In het spoor van Charles de Foucauld', hoofdwerk van de bekendste volgelingen van de spiritualiteit van De Foucauld, René Voillaume, is in het Nederlands in 4 delen uitgegeven:

1. Om het hart van de massa

2. Ik liefde onder de mensen

3. Het ideaal en het alledaagse

4. Overal waar mensen zijn ...

Uitg. Lannoo, gebonden (dl 1 t/m 3), paperback (dl 4). Exemplaren uit een kloosterbibliotheek; in goede, nagenoeg ongelezen staat.

bov

1805

P010518