MarktPlaza

Rene Bastiaanse - De Wandeling (Omroep Brabant)

69x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

een selectie van 20 avonturen met Rene Bastiaanse

249 pagina's

De Wandeling is met 400.000 kijkers een van de populairste televisieprogramma's uit de geschiedenis van Omroep Brabant. Wekelijks nam presentator René Bastiaanse de kijker mee uit wandelen op een bijzondere plek in Brabant. Met zijn kenmerkende geestdrift en humor liet hij de Brabantse natuur en cultuur de revue passeren in smeuïge anekdotes en pikante verhaaltjes over de provincie.

Met dit boek kunt u nu zelf op ontdekkingsreis gaan. De twintig mooiste wandelingen zijn bijeengebracht en voorzien van bijzondere foto's en handige routekaartjes.

Jarenlang was De Wandeling van Rene Bastiaanse het populairste televisieprogramma van Omroep Brabant. Wekelijks trok hij erop uit met vaste cameraman Leon om cultuur, historie en natuur van dorp, stad of regio in het Brabantse land verder uit te diepen. Dat leidde regelmatig tot hilarische taferelen als hij met zijn slungelige lichaam over sloten sprong, door maisvelden banjerde en via nauwe wenteltrapjes kerktorens beklom, op de voet gevolgd door een hijgende Leon, waarvan de kijker alleen maar een stem hoorde. In 2005 is de serie gestopt en nu zijn twintig van deze wandelingen beschreven in dit boek. Iedere wandeling voert langs een stuk of tien bezienswaardigheden waarvan vele mooie kleurenfoto's zijn opgenomen; de wandelingen zijn aangegeven op overzichtelijke kaartjes. De verhalen erachter zijn uitgebreider dan wat Rene er in twintig minuten op de televisie over kon vertellen; daarmee heeft dit boek aanzienlijk meer te bieden dan een doorsnee wandelgids.