[Reliure] Les Contes du Lundi 1928 Daudet 1/80 ex 2 Su…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 80x bekeken
  • Datum geplaatst 8 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Hardcover. Daudet, Alphonse. Les contes du lundi. Paris:  Les Éditions d’Art Devambez, MCMXXVIII (1928). 231, (2) blz. Formaat circa 29 cm, gewicht ongeveer 2,1 kg.
Fraaie band met rood leer (marokijn) op rug en hoeken, gemarmerde boorden. Vier ribben op rug, band met versieringen in goudopdruk. Gemarmerde schutbladen. Bovenzijde bladzijden goud op snede. Originele covers mee ingebonden inclusief rug.
Uitgegeven in een gelimiteerde genummerde oplage van 405 exemplaren. Dit is nummer 58, één van slechts 80 exemplaren gedrukt “sur Japon Imperial” (met twee suites, verder nog één exemplaar met alle originele ontwerpen niet genummerd maar aangeduid als Exemplaire Unique, 25 met vier suites en 300 met één suite). Verder nog 20 ongenummerde exemplaren voor de kunstenaar, auteur, etc. Het hier aangeboden exemplaar met twee suites: één in kleur en één met aantekeningen in zwart-wit). Fraaie illustraties door Pierre Brissaud, als volt ingebonden: titelplaat en na of op bladzijde 1*, 8, 28, 54, 72, 116, 124, 140*, 162, 172, 196, 208, 216. De met een * aangeduide platen gaan om illustraties in de tekst, de rest zijn platen buiten de tekst welke aan de achterkant niet bedrukt zijn en niet meegenomen zijn in de paginering. Ieder illustraties is dus in tweevoud aanwezig (in kleur en nogmaals maar dan in zwart-wit met aantekeningen).
Band met kleine slijtageplekjes met iets verlies goudopdruk op rug. De zwart-wit platen hebben soms op de tegenoverliggende bladzijde een lichte verkleuring (ghosting) veroorzaakt (maar dus niet in de zwart-wit platen). Boek verder nog in opmerkelijk goede, haast nieuwe staat. De originele frontcover was zo goed dat ik in eerste instantie dacht dat het om de titelpagina ging. Boek compleet. Referentienummer 11105.

1000 euro (q)

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 14,90 euro met Postnl (verzekerde verzending). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.