Ramses Shaffy en Joop Admiraal - Brieven uit Rome

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 27x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Niet van toepassing
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Zie omschrijving

Omschrijving

Ramses Shaffy en Joop Admiraal - Brieven uit Rome
- In 1960 trekken Ramses Shaffy en Joop Admiraal getweeën naar Rome.
Wereldberoemd in Nederland gaan zij er in hun naïef optimisme van uit dat Fellini op hen zit te wachten. Internationale filmsterren zullen ze worden, zoals Sophia Loren en Alain Delon. Maar afspraken worden niet nagekomen, de Italiaanse filmwereld blijkt een niet in te nemen fort van loze beloftes en schijnvertoningen. Ondertussen raakt het geld op en moet de huur wel worden betaald.
Shaffy en Admiraal doen in brieven verslag van hun Rome-avontuur aan hun vriendin en collega Shireen Strooker. Deze brieven heeft zij bewaard en zijn nu voor het eerst gebundeld. Niet alleen geven ze een beeld van twee iconen uit de theaterwereld, van twee geliefden en van de Europese kunstscene, ook ademen ze de sfeer van de jaren zestig: de tijd van het enorme optimisme en de ogenschijnlijk onbegrensde mogelijkheden. Brieven uit Rome is een uniek document humain van twee rasartiesten.
Shireen Strooker is actrice en theatermaker. Ze ontmoette Ramses Shaffy en Joop Admiraal toen zij net was aangenomen aan de Toneelschool Amsterdam, Ramses in het derde jaar zat en Joop in het tweede. Hun hechte vriendschap doorstond vele turbulente tijden.
-pagina`s159
- Uitgavejaar tweede druk 2010
- Uitgegeven doorNijgh & Van DitmarK
- paperback
- Subtitel: Aan Shireen Strooker.
- DOE EEN BOD, vanaf 7,50. Ga ik akkoord met je bod dan krijg je bericht


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.