MarktPlaza

Rabih Alameddine - Mijn Eeuwige Begin

68x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

287 pagina's

een roman in eerste hoofdstukken

Rabih Alameddine (1959, Amman) is een Libanees-Amerikaanse auteur en kunstschilder met een voorliefde voor wiskunde. Hij is geboren in Amman, Jordanië, en groeide op in Libanon en Kuweit voordat hij naar Californië afreisde om daar te gaan studeren.Inmiddels heeft Alameddine al vier romans op zijn naam staan. Zijnlaatste werk, Een overbodige vrouw, zegevierde op menig 'Best of 2014'-lijstje en stond op de vijfkoppige shortlist van de National Book Award 2014.

De roodharige Sarah Nour El-Din, door haar grootvader vernoemd naar de legendarische Sarah Bernhardt, is een kunstenares van Libanees-Amerikaanse afkomst die opgroeide in het verscheurde Beiroet. Zij probeert haar levensverhaal op te schrijven, maar iedere poging blijft steken bij hoofdstuk één. In deze 'roman in eerste hoofdstukken' gaat Sarah vanuit verschillende perspectieven, associaties en herinneringen op zoek naar haar eigen identiteit. Daarbij ontsluiert zij een aantal zorgvuldig toegedekte familiegeheimen.

Deze roman begint steeds opnieuw. De Libanese Sarah probeert in het steeds terugkerende eerste hoofdstuk greep op haar leven te krijgen. Ze is van een druzische familie en door haar grootvader vernoemd naar de actrice Sarah Bernardt. Ze leeft in Amerika, maar keert regelmatig terug naar haar familie in Beiroet. Sarah is sinds haar jeugd, als eerste meisje op een jongensschool, altijd buitenstaander gebleven. Gaandeweg onthullen zich de familie-intriges uit het verleden. Ook grootvader valt van zijn voetstuk. Uiteindelijk realiseert Sarah zich dat ze een onlosmakelijk deel van deze bizarre familie is. Alamaddine heeft een goed geconstrueerde, gevoelige roman geschreven. Een aanwinst voor de Libanese literatuur die altijd van hoogstaand niveau is geweest. Mooi omslag in steenrood met voorovergebogen vrouwengelaat; kleine druk.