MarktPlaza

Projecten voor gezondheidspromotie - Scheerder, Van den Broucke en Saan.

118x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Een handleiding voor kwaliteitsvol werken
Deze handleiding is bedoeld als handleiding bij het opzetten en uitvoeren van projecten voor gezondheidspromotie. Daartoe wordt zowel een algemeen kader aangereikt, als praktische richtlijnen gegeven. Naast een theoretische afbakening, aandacht voor de basisprincipes en strategieën op het gebied van gezondheidspromotie, kwaliteit en projectmatig werken, wordt ruim ingegaan op de verschillende fasen in de planning en de uitvoering van een project. Per fase worden inhoudelijke aandachtspunten en praktische richtlijnen beschreven. Zo zijn er inzichten opgenomen uit o.a. planningsmodellen, gedragsverklaringsmodellen, projectmanagement, netwerking, evaluatie, …
Checklists bevatten de belangrijkste criteria om kwaliteitsvol werken in de betreffende fase mogelijk te maken. Hierdoor kan de gebruiker de kwaliteit van zijn project gemakkelijker inschatten en eventueel evalueren.
Deze handleiding richt zich tot alle personen en organisaties in Vlaanderen die projecten voor gezondheidspromotie opzetten. Het is tevens een handzaam didactisch middel voor opleidingen in gezondheidspromotie.
Theoretisch kader: Een begripsafbakening - Strategieën - De ‘ evidence base’ voor gezondheidspromotie - Projecten en projectmatig werken – De fasen in een project: Oriëntatie - Analyse - Strategiebepaling - Projectuitwerking - Uitvoering - Afronding.
Geert Scheerder is stafmedewerker Onderzoek bij het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie (VIG). Stephan Van den Broucke is senior expert aan het VIG . Hans Saan is senior medewerker bij het Nationaal Instituut voor Ziektepreventie en Gezondheidsbevordering (NIGZ) in Nederland.
Deze publicatie is een initiatief van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie (VIG).
 Antwerpen, Garant uitgevers, 2003. Paperback. 211 pg.