MarktPlaza

Prints of British Military Operations 1921 Crookshank 1/500

150x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hardcover. Crookshank, C. de W. Prints of British Military Operations 1066-1868 (data alleen vermeld op label voorzijde band, niet op titelpagina). London: Adlard & Son & West Newman, Ltd. 1921. xvi+108 blz. Uitgegeven in een oplage van 500 stuks, oorspronkelijk met een begeleidende aparte folio met platen, Deze ontbreekt hier, zoals meestal elders eveneens. Het boek is compleet, tekst en alle illustraties van dit boek aanwezig zoals aangegeven op de lijst voor in het boek. Band met slijtagesporen. Papieren label met titel en auteur op voorzijde band. Voorin enkele datumstempeltjes. Op één uitvouwbare kaart drie stempeltjes op het onderschrift. Op de laatste bladzijde van de index en op de binnenzijde van het achterste boord eveneens veel stempeltjes. Papier hier en daar smoezelig. Wat watervlekken aan bovenzijde papier (altijd in de blanco marge). Eén bladzijde mist een hoekje van de blanco marge en één plaat met een scheur tot in de afbeelding. Met fraaie illustraties in kleur en zwart-wit, in totaal vijftien platen met één of meerdere illustraties, waarvan twee uitvouwbaar.

Lijst van de platen:

Dettingen - Daremberg-Pano
Carberry Hill - G. Vertue
Grave - French etching
Naseby - Parrocel-Depuis
Londonderry - R. de Hooghe
Athlone - R. de Hooghe
Namur - Wyck-Faber
Playing Cards (Queen Anne's Reign) - R. Spofforth
Louisbourg - Stevens-Brooks
Quebec - Laurie and Whittle
Buenos Ayres - G. Thompson
Orthes and key - Heath-Sutherland

Miniatures of Ballinamuck, Talavera, Albuera, Ciudad Rodrigo, St. Sebastian - From Aspin's 'Naval and Military Exploits'
Bhurtpore and key - Field-Billon
Magdala - A. Concanen

Met een los vel met daarop een oude recensie van het boek (getiteld Notes on Books). Referentienummer 7621.

140 euro

Vraagprijs/biedingen op Marktplaats zijn exclusief verzend- en verpakkingskosten (6,95 euro als pakketje), afhalen op afspraak mogelijk. Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.