MarktPlaza

Princess Olive PB Shephard (gesigneerd?) Criminaliteit

111x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Paperback. Shepard, Margaret. Princess Olive. Shipston-on-Stour: P. Drinkwater. 1984. viij+69 blz. Voorin op titelpagina naam auteur geschreven (gesigneerd?). Kaft en eerste vijftien bladzijden met lichte leesvouwen.


Princess Olive (1772-1834) was een talentvolle Britse schilder en schrijfster, maar ook een (vermeende?) oplichtster die beweerde een prinses te zijn. Dit boek gaat over de rechtszaak die haar dochter aanspande om haar moeders (en daarmee haar) claim op een adellijke afkomst rechtsgeldig te maken en daarmee eveneens over het leven van Olive Serres. Ze wist veel mensen te overtuigen van haar zaak. Financieel kon ze haar zaken echter niet goed regelen en belandde meermaals in de gevangenis. Ze liet zelfs, terwijl ze in de gevangenis zat, posters drukken met de tekst "The Princess of Cumberland in Captivity" en liet deze door heel Londen verspreidden. Miles Macnair schreef een boek over deze zaak en beweerde dat de officiele versie niet correct was. Een in memoriam in The Time meldt  "OLIVE Princess of Cumberland, died in penury November 21, 1834. Injustice is not forgotten." Op Wikipedia wordt deze in memoriam gedateerd 2009, op de website van The Times echter gedateerd 2013 (gezien het e-mailadres vermoedelijk een goedkope publiciteitsstunt van deze schrijver). Referentienummer 8417.

15 euro

Als u biedt is dat exclusief verzend- en verpakkingskosten (4,25 euro als brievenbuspakketje met Postnl, met pakketcode) of afhalen in Ede. Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.