MarktPlaza

[Prent] Battle of Trafalgar 1808 Nelson Bromley Worthington

115x bekeken
4 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Prent. Battle of Trafalgar, W. Bromley del. W.H. Worthington sculp. Published by R. Bowyer 80, Pall Mall London March 1 1808. Met de vermelding Proof onder de titel. Op papier aangebracht. Formaat prent circa 20,5 x 25,3 cm inclusief marges (papier waarop aangebracht dus groter). Voor conditie zie foto. Vergelijkbaar exemplaar gezien bij Royal Museums Greenwich alleen maten daar groter. Een beschreven exemplaar (zonder afbeelding) bij The British Museum vermeld geen proof en heeft ook andere afmetingen (iets groter dan dit exemplaar maar keliner dan het exemplaar bij Royal Museums Greenwich.
Afgebeeld het moment dat de dodelijk gewonde Lord Nelson vanaf het dek wordt gehaald terwijl in de achtergrond er nog gevochten wordt. De slag van Trafalgar was een zeeslag tussen de Britten en de gecombineerde vloot van Frankrijk en Spanje in 1805 als onderdeel van de derde coalitieoorlog. Nelson bracht met onorthodoxe methoden een verpletterende nederlaag toe aan de Frans-Spaanse vloot. Hierdoor werden plannen van Napoleon voor een invasie van Engeland voorgoed gedwarsboomd. Referentienummer A62-130.

30 euro

Als u biedt is dat exclusief verzend- en verpakkingskosten (4,45 euro als brievenbuspakketje met Postnl, met pakketcode) of afhalen in Ede. Verzendkosten naar andere landen op aanvraag. Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.