Prachtig smaragdgroen Boeddhahoofd

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 62x bekeken
  • Datum geplaatst 2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Dit mooie, decoratieve Boeddhahoofd is gemaakt van polystone en is circa 32 cm. hoog en 16 cm. breed. Het heeft een prachtige serene uitstraling.

De bolvormige uitstulping, boven op het hoofd van de Boeddha heet `ushnisha`. Het is waarschijnlijk afkomstig van een oude hindoeïstische gewoonte van asceten om hun haar in een knot op hun hoofd te binden. In latere beelden is die knot steeds meer gestileerd tot een bult bedekt met kleinere krulletjes. De uitleg die er meestal aan gegeven wordt, is dat de `ushnisha` verwijst naar de wijsheid en spiritualiteit van de Boeddha.
Het cirkelvormige teken op het voorhoofd, `de urna`, is volgens de Indiase traditie een kenmerk van het goddelijke en bovenmenselijke personages. De lange oorlellen verwijzen naar de zware oorbellen die prins Siddharta droeg en die hij heeft afgelegd toen hij een eenvoudig leven ging leiden.
De ogen zijn gesloten om volledig naar binnen gekeerd te kunnen zijn en het gelaat toont een zachtaardige, spirituele expressie.

Polystone bestaat uit gemalen steen (o.a. graniet, marmer, soapstone etc.) wat wordt vermengd met een vloeibare hars. Het resultaat is een beeld dat zo hard en sterk is als steen. Door het craquelé-effect (kleine scheurtjes, vooral aan de basis) krijgt het beeld een authentieke look.


Gratis verzending (binnen Nederland) en retourgarantie!
 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.