Porsche 968 - 3.0 COUPÉ H6 / ORG. NL / PERFECT

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 459x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Niet van toepassing
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Niet van toepassing

Omschrijving

Transmissie: 6 versnellingen, Handgeschakeld
Modelreeks: aug 1990 - sep 1994
Aandrijving: Achterwielaandrijving
GVW: 1.700 kg
Wielbasis: 240 cm
Acceleratie (0-100): 7,0 s
Topsnelheid: 252 km/u
Bekleding: Leder/stof
Onderhoudsboekjes: Aanwezig
Motorrijtuigenbelasting: € 159 - 179 per kwartaal
## Aanvullende opties en accessoires
- Onderhoudshistorie
Deze Porsche 968 is nieuw geleverd in Nederland en altijd in Nederland gebleven. Door de jaren heen is de auto uitsluitend in bezit geweest van liefhebbers getuige de zeer complete en volledig aanwezige onderhoudshistorie. De originele onderhoudsboekjes zijn aanwezig evenals de originele boordmap met handleidingen. Daarnaast is er map met onderhoudsfacturen waarin de gehele historie van de auto is vastgelegd. Uniek!! Daarmee is km-stand volledig aantoonbaar, aangevuld met een Nationale Auto Pas (NAP). Technisch en optisch verkeert de 968 in een zeer goede staat van onderhoud.
Denk aan een Porsche en bij het gros van de mensen zal direct de 911 op het netvlies staan. Al sinds 1964 een ongekend succesnummer voor het Porsche. Toch zocht Porsche al in de jaren '70 naar een vervanger met een meer conventionele chassisconfiguratie waarbij de moto in het vooronder zou komen te liggen. Daarop volgde de 928 met een V8 motor. Een echt succesnummer werd het helaas nooit waardoor Porsche altijd de 911 heeftt laten evolueren tot vandaag de dag. Echter door de motor naar voren te plaatsen ontstond een vele betere balans in de auto en dat sprak aan. Ook kwam er steeds meer vraag naar een Porsche voor klanten met een kleinere portemonnee. Daarop sloeg Porsche de handen ineen met Audi en ontwikkelde de 924. Porsche ontwikkelde de auto en het design, Audi leverde de motor en de assemblage. Een geslaagde combinatie die later werd opgevolgd door de Porsche 944 (waarvan de productie startte in 1982). De samenwerking met Audi werd nu nog beperkt tot enkel de assemblage. In 1987 werd de 944 geüpdatet naar "944 S" en als "944 S2" in 1989. Kort na de start van de productie van de "S2" variant begon men bij Porsche met de ontwikkeling van de "S3" als variant van de 944. Echter gedurende de ontwikkeling bleek dat ongeveer 80% van de componenten veranderd werden, zodoende bleef weinig meer over van de originele "S2" en besloot men tot het hernoemen van het model naar "968". Naast de mechanische ontwikkelingen werd ook de styling van het model aangepast, en het luxe niveau nam toe t.o.v. de 944. Productie werd verplaatst van de Audi-fabriek in Neckarsulm (waar de 924 en 944 werden gefabriceerd onder contract van Porsche), naar Porsche's eigen fabriek in Zuffenhausen.
De 968 was voorzien van een doorontwikkelde motor van de 944 (4 cilinder, lijn motor), nu met 3 liter inhoud, een boring van 104 mm en een slag van 88 mm. De motor produceerde 240 pk (177 kW). De motor was voorzien van VarioCam die zorgde voor variabele klep timing. Een nieuwe 6 versnellingsbak was beschikbaar en de Tiptronic was beschikbaar voor het eerst op dit model. Zowel de Variocam als de tiptronic waren recente ontwikkelingen van Porsche. Deze ontwikkelingen zorgde voor een zeer potente en uitgebalanceerde auto die vaak werd benoemd als bedreiging van de 911. Met journalisten en coureurs schuwden niet om te benadrukken dat de 968 in de juiste handen sneller zou zijn dan een 911...
Kijk op www.dicklathouwers.nl/aanbod voor een uitgebreide fotoreportage van deze auto en het overige aanbod. U bent van harte welkom voor een kop koffie en een proefrit. Graag tot ziens in Echt!
Met vriendelijke groet,
Dick Lathouwers
Deze auto wordt aangeboden in opdracht van onze relatie. Bij aankoop en aflevering van deze auto voor de geadverteerde prijs mag u het onderstaande van ons verwachten:
* Professionele en volledige poetsbeurt van in- en exterieur
* Minimaal 8 maanden APK
* Tenaamstelling en vrijwaring
* Inruil is indien gewenst mogelijk
* Scherpe financierings- en leasingmogelijkheden (Informeer naar de mogelijkheden)
* Goede verzekeringsmogelijkheden incl. aanschafwaardedekking (Informeer naar de mogelijkheden)
Onze advertenties zijn met grote zorg opgesteld. Toch kan het onverhoopt voor komen dat een advertentie niet volledig is of een fout bevat. Derhalve zijn alle advertenties onder voorbehoud van druk- type- en spelfouten.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.