MarktPlaza

Planetarium van Damkunst

287x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Verkocht!/Sold!  Kan wel nabesteld worden! Can be reordered!!

Planetarium van Damkunst

Boek nr 2. van de serie "Odessa school of damcompositie

Auteurs A. Malyuta, A. Balanyuk 

2013, 1944 diagrams, waarvan 320  op 100 velden en de rest op 64 velden, 316 pagina’s, gebonden en hard cover

Boek over kunst in klad: "Planetarium of damkunst ", auteurs: A.P. Malyuta , A.G. Balanyuk.

Dit is een voortzetting van het thema van prachtige conceptideeën, begonnen door dezelfde auteurs in het boek "Odessa school of damcompositie", dat twee jaar eerder werd gepubliceerd.
Het tweede boek van Odessa-problemisten is een fascinerende reis door de labyrinten van het immense dammenuniversum. Op de pagina's van het boek wordt het werk van verschillende damspelers uit de hele post-Sovjetruimte gepresenteerd, de auteurs organiseerden een echte tentoonstelling van de kunst van het componeren van dammen .

Sommige van de gepubliceerde concepten zijn al verschenen op de pagina's van verschillende publicaties, maar er zijn ook veel van dergelijke composities die nog onbekend zijn bij een brede kring van fans van het damspel.
 
Het eerste hoofdstuk is gewijd aan het werk van componisten uit Odessa, waaronder: Alexander Sosunov, Alexander Malyuta, Anatoly Balanyuk, Anatoly Nych, Victor Slobodyanyuk, Yaroslav Goncharenko, evenals andere auteurs, waaronder zeer jonge samenstellers.
 
Het tweede hoofdstuk van het boek bevat concepten met betrekking tot tegenaanval, tegenoffensief en tegencombinatie.
 
In het derde - het grootste hoofdstuk van het boek - zijn er werken van beroemde damcomponisten - echte sterren van de hoge kunst van damcomposities, zowel in Russische dammen als in honderd vierkanten. 
 
Een apart hoofdstuk is gewijd aan de open internationale wedstrijd voor ontwerpminiaturen in Odessa, die in 1988 plaatsvond.
 
De lezers krijgen ook de 10 beste werken van Valery Guzikov, eindes en combinaties van Gennady Tsybushkin.
 
Onder de creaties die in het boek worden gepresenteerd, zijn er vele uitstekende en zeer goede composities die het wijze volksspel in al zijn glorie en veelzijdigheid onthullen, waarbij bijna alle typische en verschillende originele technieken van worstelen op een dambord worden gedemonstreerd.
De composities zijn voorzien van interessante commentaren van de auteurs van het boek over de ideeën en mechanismen die zijn gebruikt bij het samenstellen en oplossen ervan.
 
In dit leerboek van de damkunst compositie 1944 prachtige werken - voor echte bewonderaars van de schoonheid van dammen! Hét boek over de kunst van het componeren van dammen opent voor de lezer de wereld van prachtige ideeën die door verschillende damspelers zijn gevonden in Russische en honderdvelden dammen