MarktPlaza

Pieter Langedijk: Lichaamsoefeningen

148x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Pieter Langedijk: Lichaamsoefeningen

om de concentratie en het leren te verbeteren


De algehele lichamelijke conditie gaatr steeds meer achteruit, niet alleen bij volwassenen, maar juist ook bij kinderen. Ons lichaam is gebouwd op beweging; met onze moderne leefwijze maken we daar te weinig gebruik van. Te veel zitten in vaak slechte houdingen heeft onder meer tot gevolg dat rugspieren verslappen en een slechte ademhaling ontstaat. Dit heeft weer zijn invloed op het vermogen om helder te denken, op het geheugen en het studeren.
In dit boek worden oefeningen gegeven op het gebied van ademhaling en ontspanning: oefeningen om de soepelheid van het lichaam te verhogen en de concentratie en bloedcirculatie te verhogen, door o.m. isometrie. Speciale aandacht wordt gewijd aan faalangst en examenvrees en hoe men deze kan verminderen. Ook wordt ingegaan op het belang van oogoefeningen.
Alle oefeningen zijn eenvoudig en kunnen in de klas worden toegepast, b.v. als onderbreking van de les of tussen de lessen door. De oefeningen kunnen echter ook heel goed gebruikt worden door ieder die zijn werk af en toe wil onderbreken om, bijna onzichtbaar voor anderen, enkele oefeningen te doen.

Uitg. Ankh-Hermes, softcover. In goede staat.


AH
8214
P011221