Pieter Hildering Van armoede naar rijkdom

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 98x bekeken
  • Datum geplaatst 1 maand geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Pieter Hildering Van armoede naar rijkdom

Sarah Vermoolen

‘Wat heb je aan geld als je het niet kunt delen?’ Pieter Hildering (geboren 22-01-1957 in Assendelft, gestorven 13-01-2018 Krommenie) was een bijzonder man. Hij richtte Hiltex Technische Weefsels op, waarmee hij succesvol zakendeed in tientallen landen. In 2013 kreeg hij de Zaanse Ondernemersprijs. Zijn rijkdom deelde hij. Zo steunde hij diverse sporten, projecten en mensen in de Zaanstreek. Ter nagedachtenis aan zijn bijzondere inzet als Zaanse weldoener verscheen 29 december 2020 het boek 'Pieter Hildering, Van armoede naar rijkdom'. Vanwege corona is een officiële boekpresentatie niet mogelijk. Wel maakte gitarist Ruben Hoeke speciaal muziek voor de video en schreef stadsdichter Ellis van Atten een gedicht. Zijn vrouw Miranda Hildering-Winter, Tim Bakker van de korfbalclub KZ, de Zaanse geluksprofessor Patrick van Hees en voormalig wethouder Jeroen Olthof vertellen wat hij heeft betekend voor de Zaanstreek.

Drie jaar geleden overleed Pieter, na een heftige ziekteperiode in het bijzijn van zijn familie. Onlangs is er een boek over zijn leven verschenen. Dat was een mooi eerbetoon aan Pieter, en dat heeft hij verdiend. Pieter was een uniek persoon en is voor de damsport zeer belangrijk geweest.
Hij werd één van de belangrijkste sponsors in de damwereld. Met zijn club Hiltex, waar hij hoofdsponsor van was, heeft hij diverse landskampioentitels mee gewonnen. Ook heeft hij het toernooi Goes, Hiltex Zeeland Open een aantal jaren gesponsord en was vice president van de werelddambond, om zich een paar jaar later teleurgesteld uit terug te trekken. Hij werd niet door iedereen even goed begrepen, bij zijn harde werk bij de werelddambond. Hij bleef zich echter heel veel inzetten voor de promotie van de damsport.
Het boek telt 200 pagina’s en is geschreven door Sarah Vermoolen en bestaat uit verhalen en anekdotes van familie en vrienden van Pieter en is gelardeerd met prachtige foto’s!


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.