MarktPlaza

Pierre Daninos – Het supervolmaakte leven

150x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Pierre Daninos – Het supervolmaakte leven
Uitgeverij De Fontein N.V.
160 pag., isbn 90 261 2046 x
harde kaft
t.e.a.b. (a.u.b. bieden exclusief de eventuele portokosten)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘romans’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
“Ludovic Morateur is horlogemaker van beroep en perfektionist van nature. Hij is zeker van zijn uurwerken en onzeker over al het andere: zijn leven is vervuld van de kleine en grote angsten, voor de brievenbus die nooit gelicht zal worden, voor de geheime organisatie, waarvan de handlangers hem overal besluipen en tegenwerken, voor drilboren, explosies. In zijn kleine notitieboekje staan in code de minutieuze details van zijn liefdeleven met meer dan twintig vrouwen wier leven, naar hem voorkomt, evenzeer als het zijne wordt aangetast door de woekeringen van een geperfektioneerde maatschappij. En voortdurend leeft in hem het verlangen naar een schakelaar , een knop, waarmee je de Stilte permanent kunt inschakelen.
Morateur, de President Direkteur Generaal van een fabriek die horloges maakt waarmee je ongestraft achthonderd meter diep kunt duiken maar die – soms – hardnekkig weigeren het juiste uur aan te geven, slaagt in vrijwel alles wat het leven te bieden heeft. Hij heeft ook die berekend: echter juist twee sekonden te vroeg.
Slechts een schrijver met een rijdgeschakeerde culturele achtergrond en een dokumentair vermogen tot bestudering van de kenwerken – en feilen – en van onze maatschappij, zou erin slagen het portret tot leven te wekken van een man die tegelijk perfektionist en onzeker, kritikus en machteloos is.
Daninos is daarin geslaagd, in zijn eerste roman sinds twintig jaar. Een meesterlijk boek.”