MarktPlaza

Philips Jones - De maand van de parel

93x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Philip Jones - De maand van de parel
Prisma boeken nr 1288
1967, Het Spectrum
160 pag,
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'avontuur/thrillers/spanning'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
'Helmikuu' betekent: maand van de parel, de Finse naam voor februari, de maand van sneeuw en ijs, die de kleur hebben van een parel. Voor die maand verstreken is, moet Medwin - of Rose, of Hurst, zijn naam is even ongrijpbaar als de man zelf - een moord hebben gepleegd. De zoveelste moord van zijn carrière, want Medwin - of Rose, of Hurst - is een bekwame, en door zijn opdrachtgevers hoog gewaardeerde beroepsmoordenaar. In Helsinki krijgt hij zijn opdracht, en een eerste aanbetaling op zijn honorarium; in Kopenhagen verwisselt hij van identiteit; in rome maakt hij zich gereed om op zijn efficiënte wijze te doden. Intussen verdrinkt de Engelse diplomaat Barclay zijn angst voor de moordenaar, van wie hij zeker weet dat hij komen zal, in de alcohol, terwijl geheime agenten een ondoordringbaar cordon proberen te leggen om zijn leven te beschermen. Dit boek is een originele en adembenemende triller, die bovendien voortreffelijk is van stijl en compositie. Geboeid zal de lezer de
man met de ijskoude ogen volgen, die, vóór de mand van de parel verstreken is, zijn opdracht moet hebben vervuld. De koude adem van een onafwendbare dood die lang Barclay strijkt, zal ook de lezer doen huiveren van ondraaglijke spanning.