MarktPlaza

Philippa Carr . Het Wonder van Sint Bruno - Het Spaanse Galjoen

68x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Philippa Carr . Het Wonder van Sint Bruno - Het Spaanse Galjoen
PaperbackHistorische roman
1 en 2 de deel van de Dochters van Engeland!!! Dubbelroman
“Ik werd geboren in september 1532, negen maanden nadat de monniken op die Kerstmorgen het kind in de kribbe hadden ontdekt …..”.
Hiermee begint Damascena Farland haar levensverhaal, een leven dat was voorbestemd om in dat van het myste-rieuze kind Bruno, opgevoed door de monniken in de naburige abdij, verstrikt te raken . Wanneer Cromwell in de gunst komt van Hendrik VIII en alle abdijen met de bijbehorende landerijen door de kroon in beslag worden genomen, vluchten de monniken weg en zelfs Damascena’s vader wordt gearresteerd en later in Londen onthoofd. Bedreigd door krachten die ze slechts vaag kan begrijpen, wordt Damascena er toe gedreven om de waarheid rond de raadsel- achtige Bruno – die ze altijd heeft liefgehad – te vinden, en om het geheim te ontdekken van de schat in de abdij, die zowel de kerk als de kroon was ontgaan.
Philippa Caar Het Spaanse galjoen
Lord Calperton, overtuigd katholiek en fervent tegenstander van de nieuwe koningin, stuurt uit veiligheidsoverwegingen zijn zoon Edward en diens vrouw Honey naar een van zijn landgoederen in Plymouth, waar Catharine, Honey's halfzuster, zich bij hen voegt.
Op een nacht zeilt een Spaans galjoen de haven van Plymouth binnen. Honey en Catharine worden uit hun huis ontvoerd en Edward wordt voor dood achtergelaten. Het galjoen brengt hun naar Tenerife waar ze terechtkomen in het huis van de Spaanse gouverneur.
De jaren verstrijken. Honey en Catharine accepteren noodgedwongen hun nieuwe leven, trouwen beide met een Spaanse edelman en krijgen kinderen. Dan slaagt een Engelse piraat erin de vrouwen op te sporen en met veel geweld terug te roven.