MarktPlaza

Philippa Carr. De ontembare Catherine

64x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Philippa Carr - De ontembare Catharine
Hardcover met omslag - Historische roman
Oude uitgave van de Dochters van Engeland!!!
Dit ongewoon boeiend, meeslepende verhaal speelt in een van de meest turbulente perioden van de Engelse geschiedenis, en wel in de zestiende eeuw, onder het bewogen bewind van koningin Elizabeth, toen het trotse Albion verwikkeld was in tal van interne en externe moeilijkheden. Intern onder meer door de nog steeds
niet geheel bedwongen godsdienstonlusten ; extern door de rivali-teit tussen Elizabeth en de Schotse koningin Maria Stuart, alsmede door de voortdurend toenemende spanningen met het Spanje ten tijde van Filips II en de beruchte Spaanse inquisitie.
Catharine, de hoofdpersoon in deze historische roman, ontmoet na een ongelukkige liefde in de haven van Plymouth de jonge kapitein Jake Pennlyon, die haar meteen onverbloemd duidelijk maakt dat zij de vrouw van zijn keuze is en hij met haar zal trouwen, onver-schillig of zij dat zelf wil of niet. Hoewel Catharine zich van een kant
door zijn robuuste mannelijkheid hevig tot hem voelt aangetrokken
stoot hij haar van de andere kant af door zijn grove ongemanierd-heid en zijn zinnelijke hartstocht.
Niettemin komt het ondanks Catharines schijnbare tegenzin toch tot een verloving tussen beiden. Maar voordat ook het huwelijk kan worden gerealiseerd, vinden er een aantal gebeurtenissen plaats die een grondige verandering in het leven van deze ontem-bare, jonge vrouw teweeg brengen.
Op een nacht wordt zij samen met haar zuster Honey en haar
dienstmeisje Jennet door Spaanse zeerovers ontvoerd en op een galjoen meegevoerd naar het eiland Teneriffe.
Het is de gouverneur van dit eiland, Don Felipe Gonzales, die
Catharine duidelijk maakt wat de bedoeling is van deze ontvoe-ring : een wraakneming op Jake Pennlyon die enkele jaren tevoren Isabella, de aanstaande bruid van Felipe, heeft overmeesterd en verkracht.
Wat er vanaf dat tijdstip allemaal gebeurt, zou te ver gaan om hier te onthullen.