MarktPlaza

Philip Kerr - BERLIJNSE TRILOGIE (de eerste drie Bernie Gunther-thrillers)

43x bekeken
1 maand geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

BERLIJNSE TRILOGIE 
(de eerste drie Bernie Gunther-thrillers)
door Philip Kerr

1. - Een Berlijnse kwestie
De zomer van 1936. Terwijl Berlijn zich opmaakt voor de aanstaande Olympische Spelen, krijgt privé-detective Bernie Gunther zijn eerste grote opdracht. Pas wanneer er een aanslag op hem wordt gepleegd en niemand minder dan Hermann Goering contact met hem opneemt, beseft Bernie in wat voor beerput hij terecht is gekomen.
2. - Het handwerk van de beul
De zomer van 1938. Terwijl Berlijn zucht onder een hittegolf en Hitler vrij spel krijgt in Europa, wordt Bernhard 'Bernie' Gunther, ex-politieman, nu privé-speurder en als zodanig gespecialiseerd in het opsporen van vermiste en ontvoerde personen, van hogerhand gedwongen op zoek te gaan naar de seriemoordenaar die jonge, goed-Arische meisjes op schokkende wijze om het leven brengt. Tijdens de jacht - algauw wijst het spoor in de richting van de gruwelijke Julius Streicher - die Bernie Gunther in contact brengt met verschillende bekende en minder bekende nazi's, worden spanning en sfeer bepaald door de machtsverhoudingen in het vooroorlogse Duitsland. Daardoor wordt Gunther keer op keer voor dilemma's geplaatst en leidt zijn speurtocht keer op keer tot explosieve situaties die soms met daverend geweld detoneren.
3. - Een Duits requiem
Het is voorjaar 1947. De privé-speurder Bernie Gunther, nu oostfront-veteraan, heeft in het door corruptie, zwarte handel en verkrachtende Russen vergeven Berlijn zijn oude professie weer opgevat. Als hij voor een opdracht wordt benaderd door Porosjin, een kolonel van de Russische geheime dienst MVD, voelt hij zich echter weinig op zijn gemak. Pas als hij onder druk wordt gezet, stemt hij toe en neemt zodoende de taak op zich te proberen de onschuld te bewijzen van de zwarthandelaar Emil Becker, die in Wenen is gearresteerd voor de moord op een Amerikaanse legerkapitein. In het Wenen van de vier bezettingsmachten, waar sir Carol Reed op dat moment begint met de opnamen van The Third Man, stuit de privé-speurder al gauw op een muur van raadsels, wantrouwen en intriges. Geen van de betrokkenen - noch Becker zelf, noch de Amerikaanse kapitein Belinsky, die Gunther zijn hulp aanbiedt bij het onderzoek - is bereid het achterste van zijn tong te laten zien. Welke rol spelen zij? En, zeker niet in de laatste plaats, welke rol speelt Porosjin? Geobsedeerd door deze en andere vragen, zet Gunther door en nadert langzaam maar onstuitbaar het ogenblik van de waarheid, waarbij de vraag is wie in feite de grootste misdadigers zijn, de vertegnwoordigers van de bezettende machten of...

Kerrs historische thrillers zijn gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen!
Uitgave: BOEKERIJ
Paperback, 688 pagina's
In (bijna)NIEUWSTAAT