Peter Stuivenberg - Heimwee Naar De Horizon

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 59x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Peter Stuivenberg  -  Heimwee Naar De Horizon

BCZ

476 pagina's

Peter Stuivenberg zeilt sinds 1989 over oceanen, leed schipbreuk in de Golf van Aden, filmde mensetende tijgers in India, zwierf te paard door de Andes en zeilt met Maaike Kallenborn (schilderes, foto- en videografe, specialist digital imaging, kunstacademies in Nederland en Rusland, ex worldcup surfster) in de open-50 CrossRoads over oceanen. Het duo organiseerde expedities door de Sahara woestijn en het Amazone oerwoud (in voorbereiding The Great Rift Valley van Mozambique tot Israël) en woonde in Nederland, Bonaire, Suriname, de Azoren en Brazilie tot zij neerstreken in Zuid Afrika. Peter schreef de afgelopen 20 jaar honderden, zo niet duizenden artikelen in human-interest magazines en kranten. Sins 1994 schreef hij voor Elmar vele boeken, die werden geintroduceerd door televisie en radio programma's, kranten en tijdschriften. Peter verzorgt adventure en educatieve lezingen voor zeilverenigingen, scholen en bibliotheken en business presentaties op het gebied van teambonding.

Niet alleen een schitterend vervolg op het succesvolle boek 'N Wereld Onder Zeil, maar ook een boek met zeilinstructies van een zeer ervaren zeezeiler.

Heimwee naar de Horizon is het tweede deel van het drieluik over de avonturen van Peter Stuivenberg en Maaike Kallenborn.

Na de schipbreuk met het zeiljacht Wipi, in de Golf van Aden, bouwt Peter een 50 voet lange BOC-racer. Hiermee wil hij deelnemen aan de Around Alone, maar de sponsoring gaat niet door zodat de bootrace moet worden afgeblazen. Dan ontmoet hij Maaike Kallenborn, ex-worldcupsurfster, en samen maken ze plannen om naar Zuid-Afrika te gaan. Daartoe kiezen zij een onmogelijke route: dwars door de terroristengebieden in Algerije, Mali en Niger. Vele spannende avonturen later besluiten zij met de CrossRoads via de Caribische eilanden naar Kaapstad te zeilen. Na te zijn overvallen door orkaan Lenny pauzeren ze op het eiland Bonaire.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.