MarktPlaza

Peter Nisser - De rode Marter

127x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Peter Nisser - De rode Marter
G.F. Callenbach N.V.
277 pag.
harde kaft met stofomslag
scheurtje in stofomslag geplakt
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)

"Een Scandinavische roman van grote allure, die het best kan worden vergeleken met de wereldberoemde werken van Selma Lagerlöf. Hij speelt in dezelfde omgeving als háár boeken. De figuren komen als uit graniet gebeiteld voor ons staan.
De natuurbeschrijvingen zijn van ongekende schoonheid. Natuurlijk, er wordt ook gevochten en er wordt veel bemind in dit fascinerende boek. Ware dit niet het geval, dan zou dit meesterlijke werk een groot deel van zijn bekoring missen, wasnt in de tijd waarin dit alles zich afspeelt, leefden de mensen dichter bij de natuur, waren de gewoonten en gebruiken harder en veelal realistischer.
Het werd geschreven met een vaart en een spanning zoals we die slechts zelden tegenkomen.
Het beschrijft ook de oeroude huwelijks- en begrafenisgebruiken, het geloof in heksen en de zeden en gewoonten van die tijd. Iedereen met realiteitszin zal dit boek op de juiste waarde weten te schatten. - Het is een literair hoogstaand werk met een algemeen boeiende inhoud."


(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘romans’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)