MarktPlaza

Peter Dijkshoorn - Kinderen Met Een Contactstoornis

82x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Peter Dijkshoorn  -  Kinderen Met Een Contactstoornis

BCZ

Een Groepsbehandeling Voor PDD-Nos-Kinderen En Hun Ouders

144 pagina's

Kinderen met een contactstoornis

Een (groeps)behandeling voor PDD-NOS kinderen en hun ouders

Peter Dijkshoorn, Welmoed Pietersen & Gerard Dikken

De kinderpsychiatrie maakt een enorme ontwikkeling door. Steeds meer wordt duidelijk dat aanleg een belangrijke rol speelt in pathologie (en in 'normaliteit'). Kinderen met een atypische pervasieve ontwikkelingsstoornis (PDD-NOS volgens de DSM), kunnen op basis van aanleg of beschadiging problemen hebben in het contact, in de communicatie, in spraak en taal, in het reageren op interne en externe informatie, in de ontwikkeling van het bewegen en in de sociale intelligentie.
Dit programma is gericht op de begeleiding van zowel deze kinderen als hun ouders, in gescheiden groepen. De ouders leren omgaan met de zwakke plekken die hun kind heeft. Psycho-educatie naast cognitief gedragstherapeutische technieken, bevorderen dat ouders en kinderen na deelname een toegenomen, reëel beeld van de eigen kracht en mogelijkheden hebben.
Deze uitgave biedt een direct bruikbaar en compleet uitgewerkt behandelprogramma, met ondermeer een draaiboek, huiswerkopdrachten, voorbeeldbrieven en formulieren. Naast groepsbehandeling, geeft dit programma ook veel suggesties voor de individuele begeleiding van kinderen en hun ouders. De methode is met aanpassingen ook bruikbaar voor bijvoorbeeld ADHD-kinderen.

Drs. Peter Dijkshoorn is kinder- en jeugdpsychiater, drs. Welmoed Pietersen is ontwikkelingspsycholoog en drs. Gerard Dikken is psycholoog-psychotherapeut.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties