MarktPlaza

Peter Boerner: Goethe

138x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Peter Boerner: Goethe

Johann Wolfgang von Goethe (1749 1832) was een van de grootste denkers van de moderne tijd: een wereldberoemde schrijver, wetenschapper en staatsman, zijn invloed was al verregaand tijdens zijn leven, en zijn literaire en intellectuele nalatenschap blijft weerklinken in de hedendaagse cultuur. In dit boek presenteert Peter Boerner, een zeer gerespecteerde autoriteit op Goethe, de definitieve korte biografie van deze buitengewone figuur.

Goethe, een uitzonderlijk productieve en veelzijdige schrijver, produceerde belangrijke werken met verschillende genres. Als een jonge man componeerde hij pastorale toneelstukken in de stijl van de tanende Rococco, was een vroege voorstander van de avant-garde Sturm und Drang-beweging en werd een literaire superster met The Sorrows of Young Werther, waarin een jonge man onbeantwoord bleef liefde culmineert in een tragedie. In zijn klassieke toneelstuk Faust, dat zich ontwikkelde over een periode van zestig jaar, creëerde hij een van de bekendste versies van de legende en introduceerde hij het prototype van de romantische held. Een wetenschapper die actief is op verschillende gebieden, waaronder botanie en de theorie van kleuren, Goethe ook kwesties van de evolutie vroeg overwogen Darwin. In de geïllustreerde biografie van Boerner komt het indrukwekkende oeuvre van Goethe tot leven.

Een belangrijke bijdrage aan de Engelstalige literatuur over Goethe, dit is een mooie en toegankelijke kennismaking met een van de belangrijkste genieën uit de geschiedenis.

Uitg. De Haan, paperback. Nagenoeg in nieuwstaat.

kstfil

P011217