MarktPlaza

Pentragram hanger van glas, aan bronskleurige ketting

70x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Het pentagram is een symbool dat gebruikt wordt als talisman voor bescherming en (geestelijke) gezondheid en balans. Net als de cirkel kent het pentagram geen begin en eind en symboliseert daarom op de eerste plaats volmaaktheid en totaliteit. Het is een eeuwenoud symbool en je ziet het bij verschillende religies in de oudheid terug.

Het pentagram staat voor de vrouwelijke helft van alles, een concept dat door godsdiensthistorici omschreven wordt als “het heilige vrouwelijke” of “de godin”. In de meest strikte interpretatie is het pentagram het symbool voor Venus, de godin van de vrouwelijke lichamelijke liefde en schoonheid.

Het meest verbazende kenmerk van het pentagram is het verband tussen zijn vorm, de vijf puntige ster, en de planeet Venus. In acht jaar tijd trekt Venus namelijk een volmaakt pentagram aan de nachtelijke hemel. In de oudheid had dit de mensen zodanig verbaasd dat Venus en haar pentagram de symbolen werden van volmaaktheid, schoonheid en de cyclische kenmerken van de lichamelijke liefde.

Gratis verzending (binnen Nederland) en retourgarantie!