MarktPlaza

Penny Feeny - Die Zomer In Ischia

114x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

352 pagina's

Liefde, geheimen en verraad: de zomer waarin alles voorgoed veranderde…

Penny Feeny woonde, werkte en studeerde in Cambridge, Londen en Rome. Sinds enkele jaren heeft ze zich gesetteld in Liverpool, waar ze werkt als freelance copywriter en redacteur. Ze heeft diverse prijzen gewonnen voor haar korte verhalen. Die zomer in Ischia is haar eerste roman.

Liddy en Helena zijn jeugdvrienden. In de zomer van 1979 vertrekken ze samen naar het Italiaanse eiland Ischia, vlak bij de Bloemenrivièra, waar ze beiden een baantje hebben gevonden als au pair. Ze verwachten een heerlijke zomer in het paradijs door te brengen, waarin ze alleen een beetje op de kinderen van de rijke families Verducci en Baldini hoeven te passen. Waar ze niet op hebben gerekend is een ontvoerd kind, gevaarlijke amoureuze verwikkelingen en de inmenging van de politie. En wel het minst van alles hadden ze kunnen voorzien hoe vreselijk ze elkaar zouden verraden... Vijfentwintig jaar later komt Liddy iemand tegen die opvallend veel op Helena lijkt: het is Allie, Helena's dochter. Ondanks het gevaar oude wonden open te rijten, sluit Liddy vriendschap met haar. En daarmee begint een zoektocht naar de waarheid, die Liddy terugbrengt naar die Italiaanse villa waar ze zoveel jaren geleden haar jeugd en onschuld verloor.

Als de Engelse vriendinnen Liddy en Helena in zomervakantie 1979 oppassen op de kinderen van twee bevriende Italiaanse families, hopen ze vooral een fijne tijd te hebben op het eiland Ischia. Maar als het kind waarop Helena past na het verstoppertje spelen wordt vermist en blijkt te zijn ontvoerd, wordt Helena verdacht omdat ze met onbekenden in de stad is gezien en er cannabis in haar kamer lag. Het kind wordt ongedeerd gevonden, maar weigert te praten, de twee meisjes worden ontslagen. Als Liddy 24 jaar later in Engeland de hond uitlaat, ziet ze iemand die sprekend lijkt op Helena en haar dochter Allie blijkt te zijn. Via de hond raken ze bevriend en volgt een zoektocht naar de waarheid over de ontvoering en de vader van Allie. De Engelse copywriter en redacteur debuteert met deze heel boeiende en prettig leesbare roman over ingrijpende gebeurtenissen die grote gevolgen hebben voor de rest van ons leven. Het uitstekend opgebouwde, goed vertaalde verhaal, met goedbeschreven hoofdpersonen, neemt een verrassende laatste wending.