MarktPlaza

Peder Sjögren - Zwarte palm-kronen

60x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Peder Sjögren - Zwarte palm-kronen
1949, H.P. Leopolds Uitgeversmij N.V.
Een boek met de Leeuw
319 pag.
harde kaft met stofomslag
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)

"Deze roman van de jonge Zweedse schrijver, die door dat meesterwerkje 'Het brood der liefde' ook in Nederland bekend is geworden, is een soort schelmenroman. In Grao, de havenwijk van het Spaanse Valencia, leven tal van 'beachcombers', voor een groot deel van Scandinavische oorsprong, en te midden van dit zeevolk speelt zich het boek af.
Het is een onvergelijkelijke, vaak verbluffend geestige en bizarre roman geworden. De komst van een Finse schone, op zoek naar haar geliefde, ontketent een lange reeks van de ongelooflijkste voorvallen, die hun hoogtepunt vinden op de dag dat het 'Scandinavian Sailor-house' waar 'dominee' Lassen de scepter zwaait, een prooi der vlammwen wordt en de 'beachcombers' op het gehate 'zwarte schip' worden gedreven, dat hen naar het Noorden moet brengen. Een boek vol zon en onbeschaamde vrolijkheid, schilderachtig em net een primitieve doch tedere liefdeshistorie."

(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘romans’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)