Paulien Cornelisse - En Dan Nog Iets
Kenmerken
- Conditie
- Zo goed als nieuw
- Levering
- Niet van toepassing
Omschrijving
222 pagina's
Paulien Cornelisse is schrijver, cabaretier en columnist. Ze staat met haar voorstellingen in theaters in Nederland en België en is regelmatig op televisie te zien, onder andere bij De Wereld Draait Door. Daarnaast heeft ze een column op de voorpagina van de Volkskrant. Ze is medeoprichter van het verhalenplatform Echt Gebeurd. Eerder schreef ze de bejubelde boeken Taal is zeg maar echt mijn ding en En dan nog iets, waarvan samen een miljoen exemplaren werden verkocht. De verwarde cavia, haar fictie- en uitgeefdebuut, werd genomineerd voor de NS Publieksprijs.
Het vervolg op de bestseller Taal is zeg maar echt mijn ding
En dan nog iets is meer dan de titel doet vermoeden. De opvolger van Taal is zeg maar echt mijn ding (2009) staat weer vol met onnuttige, maar toch amusante analyses van ons taalgebruik. Dit is geen postscriptum maar een update. Wat is het verschil tussen leuk en leuk-leuk? Wat zijn de fijnere nuances van nazi-Duits en porno-Duits? Wat is nouveau kak?
Paulien Cornelisse (1976) is theatermaakster en columniste. Dit seizoen gaat haar avondvullende voorstelling Hallo Aarde in reprise. Van Taal is zeg maar echt mijn ding zijn meer dan 400.000 exemplaren verkocht. In 2010 won ze de Tollens-prijs voor deze 'opvallende literaire prestatie'. In hetzelfde jaar kreeg ze ook de Neerlands Hoop, voor haar cabaretwerk
Bundel columns over taal van cabaretiere en schrijfster Paulien Cornelisse [1976]. De verzameling van ruim honderd korte teksten is de opvolger van bestseller 'Taal is zeg maar echt mijn ding'*. Veel van de stukken verschenen elders in andere vorm, zoals in 'NRC.next', 'Klare Taal' of als gesproken column op de radio. Enkele columns zijn voorzien van tekeningen van de auteur. Ook in dit boek analyseert en fileert Cornelisse ons moderne taalgebruik, niet als taalpurist, maar als liefhebber. Ze schrijft over gekke uitdrukkingen en gesprekken die ze in de trein opvangt, of hoe onze taal verandert onder invloed van moderne communicatiemiddelen. Kakweurden, stopwoorden, Duitse woorden, voetbaljargon en het taalgebruik in de politiek, op televisie en in de reclame zijn onderwerp van verbazing. Ook nieuw idioom komt aan bod, zoals 'hard' als het nieuwe 'vet'. Over scheldwoorden en schuttingtaal wordt eveneens geschreven en wat zeg je eigenlijk tijdens het sociaal zoenen? Vermakelijk en herkenbaar proza voor liefhebbers van taal.