MarktPlaza

Paul T. Scheuring - Prison Break Seizoen 1 Deel 2

90x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

gebaseerd op de serie geschreven door Paul T. Scheuring

272 pagina's

In het eerste deel zagen we Michael Scofield als een wanhopige man in een uitzichtloze situatie. Zijn broer, Lincoln Burrows (Dominic Purcell), is veroordeeld voor een sensationele moord en zit op death row in de Fox River State gevangenis. Ondanks de bewijzen tegen Lincoln is Michael ervan overtuigd dat zijn broer onschuldig is. Omdat Michael geen andere opties ziet en de executie van Lincoln steeds dichterbij komt, pleegt Michael een bankoverval om vastgezet te worden bij zijn broer. Eenmaal in de gevangenis komen we erachter dat Michael, een bouwkundig ingenieur, met de plattegronden van de gevangenis een uitgebreid plan heeft bedacht om Lincoln te bevrijden en te bewijzen dat de moord vooropgezet spel was.
Aan het eind van Prison Break: Seizoen 1, deel 1 leek Michaels plan te mislukken doordat zijn medegevangenen hem dwarsboomden en zelfs zijn teen afsneden! Nu komt Lincoln in een isoleercel alvorens naar de elektrische stoel te worden gestuurd. Maar er lijkt hoop. In dit tweede deel lijkt alles toch op een ontsnapping aan te sturen, maar of het lukt...?

De gevangenen zijn in opstand gekomen en de nationale garde komt de orde herstellen. Dit is een streep door de rekening van Michael Scofield die door een geplande uitbraak zijn broer wil redden van de elektrische stoel. Ondertussen blijven de tegenstanders buiten de gevangenis hun best doen hem juist wel op de stoel te brengen waarbij ook doden vallen. Het verhaal met veel personages is gebaseerd op de zeer spannnende televisieserie Prison break en volgt die serie minutieus.

Op de voorkaft van deze uitgave een kleurenfoto van hoofdpersoon Michael Scofield