MarktPlaza

Paul Biegel - Het Sleutelkruid (Hardcover/Gebonden) Gouden Lijsters

52x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Koning Mansolein is oud, heel oud: wel duizend jaar. Haas maakt zich zorgen. Het hart van de koning is zwak. Alleen de wonderdokter zou het oude, versleten hart van de koning nog kunnen opwinden. Daarvoor moet de dokter op zoek naar het sleutelkruid, dat ver weg groeit.
De reis is lang en voert over heidevlakten, door donkere bossen en langs verraderlijke moerassen. Zal de wonderdokter op tijd terug zijn? Als het hart van de koning elke dag één keer flink klopt, zal hij het misschien redden. Daarom stuurt de wonderdokter alle dieren die hij tegenkomt naar het paleis van de koning om daar hun spannendste en mooiste verhalen te vertellen.

Terwijl de wonderdokter op zoek gaat naar het sleutelkruid om het zieke hart van koning Mansolein te genezen, stuurt hij de dieren die hij tegenkomt naar de koperen burcht. Daar moeten ze de koning een verhaal vertellen om zijn hart op gang te houden. Vrolijke en droevige verhalen over vriendschap, trouw en slimheid. Haas, wolf, leeuw, ezel, konijn en al die andere dieren leven in volmaakte vrede samen in het paleis. Intussen verloopt de tocht van de wonderdokter niet zonder problemen. Prachtig zijn de dieren getypeerd, zowel in de verhalen die ze vertellen als de taal waarin ze die vertellen. Voorzien van sfeervolle zwart-witillustraties en een omslagillustratie in kleur. Door de afgeronde verhalen een ideaal voorleesboek vanaf ca. 8 jaar en voor liefhebbers van sprookjesachtige verhalen vanaf ca. 9 jaar om zelf te lezen.