MarktPlaza

paul biegel

69x bekeken
2 jaar geleden geplaatst
Geen afbeelding beschikbaar

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

paul biegel - dwergjes van tuil ,- dwergjes van tuil vrolijke verhalen over het leven van de dwergjes, hun avonturen op de hei en over virgilius van tuil, de honderd-en-eerste dwerg, die op een dag is vertrokken om eens wat te beleven en nu eindelijk wordt teruggevonden. De dwergjes van tuil woonden op de hei. Het waren er niet twee of vijf, maar wel honderd, een heel dwergenvolk bij elkaar. Als de hei bloeide, riepen ze: 'paars, paars, mooi paars!' en ze knepen de honing uit de paarse bloemetjes, want de dwergjes van tuil waren dol op honing. De dwergjes van tuil smullen van de heidehoning, totdat de bijen komen. Door slimmigheidjes en hulp van de bijen komen ze toch aan honing. Twee keer worden de bijen door de dwergen gered. Op het eind van het verhaal komt virgilius weer terug bij zijn dwergvolkje. Het elkaar helpen van de dwergen, bijen en konijnen wordt mooi beschreven. Heel gevoelig is de liefde van kleine pier vo or daphne de vlinder en zijn zorgzaam gedrag voor haar kroost beschreven. Allerlei verschijnselen uit de natuur worden prachtig weergegeven. De dwergjes van tuil komen vaak voor in de boeken van paul biegel. Virgilius speelt steeds een belangrijke rol. Fantasierijk boek in stevige uitvoering. Duidelijk lettertype en grappige illustraties in zwart-wit waarop de dieren niet altijd duidelijk herkenbaar zijn. Vanaf ca. 8 Jaar; voorlezen vanaf ca. 5 Jaar. Nederlands ? Hardcover 1976 ---------------- virgilius van tuil -op zoek naar een taart - paul biegel nederlands - hardcover | 1979 i.p.st. Ate, de oudste van de dwergjes van tuil, heeft zo het gevoel dat zijn verjaardag in aantocht is. Duizend jaar wordt hij dan. Natuurlijk moet dat gevierd worden en wel met een enorme taart. Maar waar haal je, op de grote stille heide,..
. ----------
Virgilius van tuil - overwintert bij de mensen
- Paul Biegel - De Rode Prinses Wij zijn nog nooit buiten de poort geweest,' zegt zij. 'Wij vinden dit erg leuk.
De twaalfjarige Rode Prinses wordt ontvoerd door de drie gemene rovers Holz, Bolz en Schwanenstolz, als zij voor de eerste keer buiten het paleis komt. Ze vindt de ontvoering helemaal niet eng, ze geniet er zelfs van. Van het volk heeft niemand ooit de Rode Prinses gezien. De bevolking denkt hierdoor dat ze niet echt bestaat en dat het een truc van de koning is om de mensen geld uit de zak te kloppen. Intussen beleeft de Rode Prinses - die wel degelijk bestaat - het ene avontuur na het andere.
De 12-jarige 'Rode Prinses' wordt ontvoerd door drie gemene rovers als zij voor de eerste keer buiten het paleis, in 'de rest van de wereld', komt. Ze vindt de ontvoering helemaal niet eng, geniet er zelfs van. Van het volk heeft niemand ooit de Rode Prinses gezien, en men gaat denken dat ze niet echt bestaat, dat het een truc van de koning is om zo (los)geld van de bevolking te krijgen. Intussen beleeft de Rode Prinses het ene avontuur na het andere. Een spannend, sprookjesachtig verhaal, met veel humor geschreven. Die humor gaat soms wel over de hoofden van de kinderen heen. Een fijn boek, in typische Biegel-stijl, met prima, tekstaanvullende gedetailleerde pentekeningen (Zilveren Penseel 1988). Zelfstandig te lezen vanaf ca. 10 jaar; voorlezen vanaf ca. 7 jaar, waarbij ook de volwassen voorlezer zal genieten (Zilveren Griffel 1988).
Nederlands – Hardcover 127 pagina's | Holland |
Bibl boek i.p.st. 4,75
- aul Biegel - De vloek van Woestewolf 2
Wat moet het kleine driftige doktertje, het geleerde heertje dat zoekt en denkt en in boeken neust, wat moet die dokter Kroch ineens met een kist vol goud? En wat betekent die vreemde, half onleesbare brief die samen met de goudkist bij de dokter wordt bezorgd? Een brief met een smeekbede om hulp, van een patiënt die lijdt aan... goudkoorts.
De dokter smijt de brief weg, en laat zijn knecht Valet de kist met goud in een hoek van zijn 
Gebonden uitgave 1974
- DOE EEN BOD, o.v.v. titel, vanaf f 3,50 Ga ik akkoord met je bod dan krijg je bericht