Patrik Jaros - Vis En Zeevruchten (Hardcover/Gebonden)
Kenmerken
- Conditie
- Zo goed als nieuw
- Levering
- Niet van toepassing
Omschrijving
Zoutwatervissen, zoetwatervissen, schelp- en schaaldieren – alle culinaire genoegens uit zee komen in dit fraai geïllustreerde viskookboek samen. Het bijzondere van dit boek is dat de uiteenlopende bereidingswijzen van de vissen en zeevruchten op de voorgrond staan: zo wordt tarbot bijvoorbeeld gebakken en als filet in de over bereid, terwijl andere vissoorten worden gestoofd, gekookt, gebakken, gegrild, gepocheerd en gefrituurd of in een zoutkorstje gebakken of vormen ze het belangrijkste ingrediënt van eenpansgerechten. De bereidingswijzen gaan gepaard met gedetailleerde instructies: van het schoonmaken, het verwijderen van de schubben en het fileren van de vis tot het voorbereiden van kreeft, krab en inktvis. Ook recepten voor visbouillon of klassieke sauzen als rouille en wittewijnsaus ontbreken natuurlijk niet in dit gevarieerde, veel omvattende kookboek.
Gericht op koks met ervaring. Een visspeciaalzaak of goede markt is onontbeerlijk. Voorin een inhoudsopgave op moeilijkheidsgraad met de recepten alfabetisch op titel. Achterin een register op kooktijden: 20, 35, 60, en 90 min., waarbij marges van 5 min. meer of minder kunnen optreden. De harde fotokaft verschilt van de papieren foto-omslag.