Technologie
Hier moet je op letten bij het kopen van een tweedehands laptop
Als je beperkt bent in je budget, kun je dan overwegen een tweedehands laptop te kopen? Tweedehands kopen is volgens ons een fantastisch idee, omdat het geld bespaart, het milieu ten goede komt en qua functionaliteit vaak vergelijkbaar is met gloednieuwe exemplaren. Wanneer het echter om een mobiel apparaat gaat, zijn de complicaties en risico's die gepaard gaan met de aankoop van een tweedehands laptop groter. Je wilt immers wel goed kunnen spelen in een new online casino open to Dutch spelers. Zorg er daarom voor dat je rekening houdt met de volgende factoren als je een gebruikte laptop koopt.

Batterij
De mogelijkheid om een grondige batterijcontrole uit te voeren, kan in de meeste situaties in gevaar komen. Toch kun je mogelijk een goed idee krijgen van hoe lang de batterij meegaat door in de energiebeheerinstellingen te kijken hoeveel lading de batterij kan opslaan en wat de gezondheidsstatus ervan is. Controleer of de batterij goed oplaadt en langzaam ontlaadt. Zo niet, onderhandel dan over een korting op de aankoop van een nieuwe.
Behuizing
Als je de kans krijgt om de laptop in het echt te bekijken, controleer dan de behuizing op tekenen van infectie. Controleer het frame van de laptop op scheuren of deuken veroorzaakt door vallen. Controleer de scharnieren en schroeven op doorbuigingen en zoek naar andere onregelmatigheden. Hoewel de laptop eruitziet alsof hij vaak is gevallen, werkt hij nog steeds prima, maar kan er interne schade zijn opgetreden die de levensduur verkort. Controleer of er geen chips of andere schade aan de behuizing van de laptop zitten. Controleer of er geen losse scharnieren, ontbrekende schroeven of andere ongewone zaken zijn.
Poorten
Let bij het kopen van een tweedehands of refurbished laptop op of de poorten goed werken. Je wilt natuurlijk niet vastzitten aan een laptop met een kapotte oplaadpoort of helemaal geen USB-poorten. Controleer de HDMI-poort, de SD-kaartsleuf (indien aanwezig) en eventuele extra aansluitingen die je nodig hebt. Probeer de verschillende aansluitingen uit, zoals USB-poorten, koptelefoonaansluitingen, ethernetpoorten, HDMI-ingang en SD-kaartsleuven. Het moederbord, waarop veel van deze aansluitingen zijn aangesloten, kan behoorlijk prijzig zijn om te vervangen. Veel moderne laptops hebben nog steeds een cd/dvd-station, ook al gebruikt niemand die meer. Controleer of het goed werkt.
Scherm
Controleren of het scherm goed functioneert, is de volgende belangrijke stap. Controleer op problemen zoals knipperen, verkleuring, helderheid en defecte pixels. Start een video en kijk of je hem vanuit alle gewenste hoeken goed kunt bekijken. Doe wat onderzoek naar verschillende laptops voordat je een aankoop doet.
Toetsenbord
Controleer vóór de aankoop van een laptop of er geen verborgen problemen zijn met de bouwkwaliteit. Controleer vóór de aankoop of het toetsenbord werkt door een teksteditor zoals Kladblok of Microsoft Word te openen en elke toets meerdere keren in te drukken. Als het indrukken van toetsen moeilijk lijkt en ze na de eerste twee keer niet meer werken, is de kans groot dat stofophoping op sommige plekken op het toetsenbord de oorzaak is. De verkoper kan je details geven over wanneer het probleem is ontstaan en onder welke omstandigheden (zoals overmatige stofophoping).