MarktPlaza

Parker Bilal - De Donkere Straten Van Cairo (Hardcover/Gebonden)

54x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

een makana avontuur

413 pagina's

Het zijn zware tijden voor voormalig inspecteur Makana; hij is gevlucht uit zijn thuisland Soedan en woont op een krakkemikkige woonboot in Caïro.
Wanhopig op zoek naar een baantje stelt hij zich beschikbaar als privédetective.
Als de beruchte magnaat Saad Hanafi hem bij zich roept, is hij niet in de positie de opdracht te weigeren: de sterspeler uit Hanafi’s voetbalteam is verdwenen en Makana dient hem zo snel mogelijk op te sporen.
Gedwongen om een gevaarlijke wereld te betreden, leidt Makana’s onderzoek hem naar de duistere onderwereld van Caïro. Hij komt in contact met extremistische moslims, Russische gangsters en een wanhopige moeder die op zoek is naar haar dochter. Het wordt een zoektocht die pijnlijke herinneringen naar boven haalt en hem uiteindelijk confronteert met een oude en gevaarlijke vijand…
Dit is een boek waarvoor veel lezers alles opzij zullen leggen. De auteur is afkomstig uit Soedan en is internationaal georiënteerd. De roman speelt zich af in Egypte. Makana, een voor de islamisten uit Soedan gevluchte politie-inspecteur, werkt nu als zelfstandig speurder, hoewel hij goede relaties heeft bij de politie. Hij moet voor een steenrijke Egyptische magnaat diens verdwenen stervoetballer opsporen. Daarbij stuit hij op familiegeheimen van de magnaat. Ook komt hij uit bij een ook al rijke Russische maffioso. Zonder opdracht gaat hij ook uit sympathie voor een Engelse vrouw op zoek naar haar indertijd in Egypte verdwenen dochtertje. Zijn intuïtie zegt hem dat deze zaken zonder ogenschijnlijke verbanden een samenhang vertonen. Makana schiet er zelf bijna het leven bij in. De lezer leert niet al diens vermoedens kennen. De ontknoping van de knappe plot is hoewel logisch, toch verrassend. De personen zijn goed getypeerd en invoelbaar. Episoden uit zijn eigen leven zijn knap met het verhaal verweven. Een suggestief geschreven thriller van hoog niveau van een nog onbekende auteur! Kleine druk.