Palliatieve zorg - Zorg op de grens - Jeanette van Oss…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 296x bekeken
  • Datum geplaatst 4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

te koop : Zorg op de grens - Jeanette van Osselen - Riem
Uitgave :  2003 
Uitgeverij : Lemma
isbn : 9059312791
zo goed als nieuw. lijkt ongelezen
A016


boekbeschrijving:
De palliatieve zorg kent met regelmaat ethische problemen; situaties waarin zorgverleners, patiënten en ook andere betrokkenen geconfronteerd worden met vragen over de juistheid of de wenselijkheid ervan in het licht van hun opvattingen of levensovertuiging.Het gaat daarbij niet zozeer om vragen die mensen kunnen hebben bij actieve levensbeëindiging, maar meer om problemen in de gewone contacten met patiënten. In elk contact speelt ethiek een rol en kunnen vragen ontstaan.

 

Zorg op de grens - Palliatieve zorg in ethisch perspectief beschrijft en verheldert ethische problemen in de dagelijkse praktijk van de palliatieve zorg en biedt handreikingen om daarmee om te gaan. Het boek gaat niet alleen over de praktijk, ook theoretische achtergronden helpen bij het verhelderen en begrijpen van moeilijke situaties in de individuele praktijk. Het resultaat is interessant voor zorgverleners en geïnteresseerden in de palliatieve zorgpraktijk, en belangrijk voor met name verpleegkundigen die in hun dagelijkse werk direct en nauw bij patiënten en hun naasten zijn betrokken. Zij zijn vaak de eersten die signalen opvangen van vraag om zorg, begrip en nabijheid, maar ook signalen van onbegrip, van tegenstrijdige verlangens en verwachtingen en van onvrede met de situatie. Het is ook een boek voor managers van zorgorganisaties en beleidsmakers die een belangrijke rol hebben in het scheppen van voorwaarden voor ethiek in de praktijk.

 

Persoonlijke ervaringen met zorgverlening bepaalden voor de auteur haar betrokkenheid bij de palliatieve zorg en het schrijven van dit boek. Het zette haar, naast tal van andere activiteiten, aan tot onderzoek naar ethische problemen in de palliatieve zorg. In december 2003 promoveerde zij aan de Universiteit van Maastricht op dit onderzoek. Zorg op de grens Palliatieve zorg in ethisch perspectief verscheen in 2003 in de vorm van een proefschrift.

ophaalprijs : € 15,00
porto kk 
DPD  :€ 3,95 brievenbus
DHL : € 3,95 brievenbus
postnl : € 4,10 brievenbus

 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.