MarktPlaza

Pakket DT-04: 4 Ridderhof Oorlogsbelevenissen pockets

45x bekeken
3 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Het betreft de volgende 4 pockets:

Deel 2: Michael Hamilton ~ Kanongebulder in de woestijn
Vele duizenden Italiaanse en met zorg gekozen Duitse soldaten bemanden het meest ontzagwekkende obstakel tegen de geallieerde opmars sinds El Alamein: de Mareth-Linie. De Fransen hadden beweerd, dat de vijand hier onkwetsbaar was; de Matmata-Heuvels vormden een te grote, natuurlijke hindernis en het zou onmogelijk zijn er met zware voertuigen, tanks en grote troepeenheden doorheen te trekken.
De mannen van de Lange Afstands Verkenningsgroep - geschoolde saboteurs, kerels getraind in de woestijnoorlog - viel de weinig benijdenswaardige taak ten deel een weg te zoeken door de Matmata-Heuvels, een nooit eerder in kaart gebracht brok woestijn. En om de zaken nog wat moeilijker te maken: de vijand wist van hun aanwezigheid in de woestijn ten zuiden van de Mareth-Linie; zij wist óók van hun opdracht en wat zij probeerden tot stand te brengen.


Dit is het verhaal van hun missie, van de verschrikkelijke ontberingen en gevaren, die zij in oorlogstijd te doorstaan hadden. Het verhaal van de mannen die geschiedenis maakten, die vochten en sneuvelden, opdat de vijand uit Noord-Afrika verjaagd zou kunnen worden.

Deel 5: L.D. Baxter ~ Vechten of sterven
De wegen tussen Parijs en de kust waren afgeladen met vluchtelingen. Zij kwamen van Versailles en St. Germaine, van Chantilly en uit de talloze dorpjes en steden langs de Marne, trieste stromen mensen, op de vlucht voor de Duitsers. Het was een sombere tijd voor Frankrijk, een tijd van paniek en teleurstelling, van vernietiging en dood. De geallieerde legers trokken terug, geteisterd door Duitse vliegtuigen, de restanten murw gebeukt door de zegevierende Duitse oorlogsmachine. Het waren zwaar gehavende legers, gevormd door mannen die te moe en te hongerig waren om zich druk te maken over het gemanipuleer der politici, over het verraad van een land. Zij waren vechters die op de een of andere manier de kans om te vechten gemist hadden.


Dit is het authentieke, verbijsterende verhaal van een handjevol van die mannen, die gevangen zaten achter de Duitse linies, die wel degelijk de kans kregen om weer te vechten, te vechten of te sterven! Zij maakten hun eigen privé-oorlog. Zij hadden hun eigen methoden, methoden waar het Duitse leger nog nooit van gehoord had.

Deel 7: Robert L. Fuller ~ Eenzame missie
Op een dag in de lente van 1941 werd kapitein Peter Adair naar Londen ontboden in verband met een top-secret kwestie. Hij kreeg te horen dat een van Engelands grootste geleerden, van wie was aangenomen dat hij tijdens de Duitse inval in Denemarken was gedood, in een Duits gevangenkamp zat, vermomd als RAF-officier. Het was van het hoogste belang dat deze man uit het kamp gesmokkeld werd en naar Engeland gebracht via een van de geheime wegen, dwars door bezet België, Frankrijk en de Pyreneeën, waarlangs neergeschoten geallieerde piloten werden weggewerkt.
Adair kreeg opdracht zich krijgsgevangen te laten maken door de Duitsers. De kans naar hetzelfde kamp te worden gestuurd leek redelijk groot, mits er voor gezorgd werd dat hij in de nabijheid er van gevangen genomen werd.


Dit is de geschiedenis van Adair's onderneming, van een man die vrijwillig de ontberingen van het gevangenenbestaan op zich nam om een ander te helpen te ontsnappen. Een boek voor hen, die van spanning houden, een verhaal over strijden tegen de overmacht en van een van de meest gedurfde ontsnappingen uit de hele oorlog.

Deel 8: Roland Jenkins ~ Speerpunt Berlijn
De oorlog tegen Nazi-Duitsland naderde zijn dramatisch einde. Reeds streden Engelse en Amerikaanse troepen op de heilige Duitse grond en drongen steeds dieper door in het Vaterland, op weg naar hun ontmoeting met de Russen, die vanuit het Oosten oprukten.
Dit is het opwindende, maar authentieke verhaal van een klein aantal geallieerde soldaten, die zich onvermoeid een weg vochten van de Rijn of naar de Oostzee, Denemarken afsneden van Duitsland en in enkele dagen bevrijdden. Het is de geschiedenis over het leven en het lijden, de moed en de angst van mannen in de strijd. Sommigen overleefden het en haalden het eind van de oorlog. Anderen niet....


Dit alles vindt de lezer weergegeven op de bladzijden van dit boek. Een wreed verhaal, maar in overeenstemming met wat mannen ervaren die moeten vechten tegen de hebzucht, de moordlust en de gewetenloosheid van hen, die trachtten anderen hun wil op to leggen.


Conditie: goede staat

Goede staat:
- Boek is gelezen, maar heeft geen serieuze beschadiging of duidelijk waarneembare slijtage
- Er is niet in geschreven
- Een eventuele stofomslag is niet noemenswaardig beschadigd

- Pagina's kunnen vergeling en/of stofsporen hebben


- Als er een prijs bij staat, is dit de minimale vraagprijs, hieronder bieden heeft geen zin
- De hoogste bieder is in principe de koper, als het een serieus bod betreft
- De verzend & afhandelingskosten zijn voor de koper
- De vraag/biedprijs is exclusief eventuele verzendkosten
- De bestelde artikelen worden binnen 1 à 2 werkdagen na het ontvangen van de betaling verstuurd
- Wij verzenden (wereldwijd) met DPD Parcel en PostNL

Heeft u vragen, stuur me dan gerust een mail, u krijgt altijd antwoord.

Naast boeken verkopen wij ook o.a. Cinderella zegels, puzzels en spellen.
Dus benieuwd naar ons complete aanbod en wilt u besparen op verzendkosten? Google dan op Sassafrass Store Uden.

Alvast bedankt, graag tot gauw en veel plezier met het snuffelen tussen mijn spullen!