MarktPlaza

Pakket DT-02: 2x Robert Littell

49x bekeken
3 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Het betreft de volgende 2 boeken:

De Oktoberkring
De oktoberkring is een groep van populaire Bulgaarse volkshelden die de gebeurtenissen en veranderingen rondom hen gadeslaan en vergeefs wachten op de opkomst van een menselijker, vriendelijker marxisme.

Lev, wiens portret in alle schoolboeken te vinden is omdat hij eens vaandeldrager was en nog steeds als partizanenheld uit de Tweede Wereldoorlog wordt vereerd, is bezig met de samenstelling van een catalogus van personae-non-gratae in de communistische wereld, tot hij er zelf deel van uitmaakt.
Tacho, de wielrenner, haalde in zijn jeugd het wereldsnelheidsrecord op de fiets naar Bulgarije.
Magister Dacho is een internationaal vermaard goochelaar die voor zijn vrienden luxe consumptieartikelen uit het kapitalistische westen naar Bulgarije tovert.
De Dwerg is een gepensioneerde circusclown, die met zijn oude, blinde hond en een gevolg van jonge nimfen in een taxi, die hij per jaar huurt, rondtoert.
En dan is er nog Popov, de halfdove, halfwaanzinnige dichter, die een inventaris van de wereld opmaakt.

Als Dubcek ten val komt besluit de oktoberkring in protest zijn stem te verheffen, doch de staat is machtiger dan zijn helden. Hun leven wordt een afschuwelijke nachtmerrie als steeds meer leden van de oktoberkring in Levs catalogus worden bijgeschreven. Tenslotte is er alleen nog Tacho, de wielrenner, die zijn protest buiten de grenzen kan verwoorden...

Een boek dat u nog jaren bij zal blijven, en dat u beslist ademloos zult uitlezen. Een van de meest originele en indrukwekkende romans van de laatste jaren


Moeder Rusland
Robespierre Pravdin, altijd herkenbaar aan zijn Eisenhower jasje en zijn afgetrapte gympies, is beroeps scharrelaar in Moskou. Hij verkoopt Japanse horloges, langspeelplaten, `kapitalistische' muziek, uitheemse sigaretten, kaartjes voor balletvoorstellingen en bovenal .. . ideeën, die hij te pas en te onpas op openbare gebouwen kalkt en waarmee hij keer op keer de toorn van de Russische hoogwaardigheidsbekleders opwekt. Pravdin barst eenvoudig van de ideeën en dat maakt zijn leven in de Russische hoofdstad er nu niet direct gemakkelijker op.

Als zijn woning, in het op één na laatste houten huis in het centrum van Moskou, wordt gesloopt, blijft hem niets anders over dan te verhuizen naar het allerlaatste houten huis in het centrum van Moskou.

Daar ontmoet hij de meest bizarre figuren die men in het Oostblok kan aantreffen: Moedertje Rusland, een verrukkelijke volvette anticommuniste, die geen blad voor haar mond hoeft te nemen omdat ze door de bevoegde instanties officieel `gek' is verklaard; het meisje Nadezhda, dat haar schoonheid in zwijgen hult en allerlei heerlijk decadente gevoelens in Pravdin wakker roept; en een exotisch uitgedoste goeroe, die meent de eenenzeventigste incarnatie van God te zijn.

En dan wordt Pravdin, die toch al zijn uiterste best moet doen om zijn hoofd boven water te houden, ook nog betrokken bij een gigantische fraude, die hem ongewild tot prooi van het Kremlin, de KGB en de CIA maakt .. .Conditie: goede staat

Goede staat:
- Boek is gelezen, maar heeft geen serieuze beschadiging of duidelijk waarneembare slijtage
- Er is niet in geschreven
- Een eventuele stofomslag is niet noemenswaardig beschadigd

- Pagina's kunnen vergeling en/of stofsporen hebben


- Als er een prijs bij staat, is dit de minimale vraagprijs, hieronder bieden heeft geen zin
- De hoogste bieder is in principe de koper, als het een serieus bod betreft
- De verzend & afhandelingskosten zijn voor de koper
- De vraag/biedprijs is exclusief eventuele verzendkosten
- De bestelde artikelen worden binnen 1 à 2 werkdagen na het ontvangen van de betaling verstuurd
- Wij verzenden (wereldwijd) met DPD Parcel en PostNL

Heeft u vragen, stuur me dan gerust een mail, u krijgt altijd antwoord.

Naast boeken verkopen wij ook o.a. Cinderella zegels, puzzels en spellen.
Dus benieuwd naar ons complete aanbod en wilt u besparen op verzendkosten?
Google dan op Sassafrass Store Uden.

Alvast bedankt, graag tot gauw en veel plezier met het snuffelen tussen mijn spullen!