MarktPlaza

PADDENSTOELEN herkennen en verzamelen - paddestoelen

117x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Till R. Lohmeyer en Ute Künkele.

Harde kaft, nieuwstaat.

glansdrukpapier

22 x 28 cm.

256 pagina's,

met register.

Ontdek de fascinerende en veelzijdige wereld van paddenstoelen met dit rijk geïllustreerde boek.

Het biedt betrouwbare informatie over standplaatsen, het verzamelen en bereiden van paddenstoelen, maar ook over mogelijke vergiftigingsverschijnselen.

Met behulp van de ruim 600 uitvoerige beschrijvingen, begeleid door duidelijke foto's en overzichtelijke determinatiekenmerken, is iedere inheemse paddenstoel gemakkelijk te herkennen.

Dit omvangrijke naslagwerk is zowel bedoeld voor verzamelaars van eetbare paddenstoelen die hun soortenkennis willen vergroten, als voor natuurliefhebbers die zich ook voor de verscheidenheid aan kleuren en vormen van niet-eetbare paddenstoelen interesseren.

Ecologen en natuurbeschermers vinden hier welke biotopen uit mycologisch opzicht bijzondere zorg en bescherming nodig hebben en welke paddenstoelen of groepen paddenstoelen bedreigt zijn.

Deze veelomvattende gids is onmisbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in paddenstoelen - van hobbyverzamelaar tot amateurmycoloog.

Na enkele inleidende hoofdstukken, o.a. over standplaats en verzamelen, vormen de ruim 600 van kleurenfoto's voorziene beschrijvingen van paddenstoelen de essentie van dit boek. Ook tips voor bereiden en opmerkingen over paddenstoelenvergiftiging worden in de inleiding vermeld. Via een determinatietabel wordt de lezer ongeveer naar de juiste plaats in het boek geleid, waar via vergelijking de paddenstoel gevonden kan worden. Vaktermen worden in een woordenlijst verklaard. Een literatuurlijst is aanwezig, evenals een register op Nederlandse en wetenschappelijke namen. Adressen van mycologieverenigingen ontbreken.

In het boek wordt rekening gehouden met nieuwe inzichten over indeling en naamgeving van sommige soorten.