MarktPlaza

[Pacifisme] Aanklacht.! 1930 Beversluis - Willem van Schaik

47x bekeken
1 maand geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Hardcover. Beversluis, Martien. Aanklacht! Gouda: N.V. Johan Mulder's Uitgevers Maatschappij 1930. 76 blz. Formaat circa 30,3 cm, gewicht ongeveer 0,57 kg.
Met ingeplakte reproducties van de schilderijen van Willem van Schaik en verzen van Martien Beversluis. De verzen werden voor het eerst publiek gemaakt in een serie voordrachten door de dichter voor de microfoon van de V.A.R.A. Omroep. Verzameling pacifistische gedichten. De illustraties geven de verschrikkingen van de oorlog weer. Beversluis zou zich van pacifist ontwikkelen van protestant, katholiek, orangist, socialist, communist en fascist tot nationaal socialist, waarvoor hij na de oorlog ook enige tijd vast heeft gezeten. Ten tijde van de publicatie van Aanklacht! zat hij nog in zijn socialistische fase en hielp hij Duitse antifascisten en in 1933 werd hij zelfs compagnon van de Joods-Duitse uitgever Heinz Kohn.
Met 28 ingeplakte illustraties in zwart-wit. Voorin ontbreekt blanco schutblad, klein beetje foxing. Verder compleet en in goede staat voor leeftijd. Referentienummer 12080.

15 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 5,75 euro naar een afhaalpunt (DHL/DPD) of 6,95 euro met Postnl (bezorging aan huis). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.