MarktPlaza

Oude Beschavingen: Inca's: Heersers over leven en dood. van Time-Life Books BV Amsterdam

66x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Tweede druk, 2001, 168 pagina's, gebonden, hardcover kaft met foam, grootte 23,3 x 28,4 x 1,5 cm (bxhxd), gewicht 937 gram, tweedehands, nieuw staat en rijk geïllustreerd,kleine beschadiging op achterkant (zie foto)

Oude beschavingen is een 24 delige serie van de uitgever Time-Life Books Amsterdam. Oorspronkelijk uitgaves komen van Time-Life Books Inc. Amerika.
De serie is gebonden met harde kaft verwerkt met foam.

Waar het boek over gaat:
Dit mooi vormgegeven boek over de Inca's is door een deskundig team geschreven en geredigeerd. Het begint met de ontdekking van de oude Inca-stad Machu Picchu door de Amerikaan Hiram Bingham in 1911. Vervolgens worden uitgebreid de geschiedenis en cultuur van dit volk beschreven, voorafgegaan door het verslag over de veroveringstocht van de Spanjaarden o.l.v. Pizarro, die de vernietiging van dit machtige rijk betekende in 1532. De prettig te lezen teksten zijn zeer rijk geïllustreerd met kleurenfoto's van schitterende voorwerpen en van de architectuur, alle met goede bij-teksten. Tevens voorzien van veel informatieve kaderteksten, o.a. over de ontdekking van Machu Picchu, irrigatiewerken, het oude Chimu-rijk en begrafenisrituelen. Dit boeiende boek wordt afgesloten met een beknopt overzicht van alle Peruaanse culturen tot aan de koloniale tijd. Met een lijstje van musea met een bijzondere collectie uit de Inca-cultuur. Goudkleurig, kunstleren omslag met opdruk van Machu Picchu en in het midden een kleurenfoto van een beeldje van een voorname Inca.