Originele vintage kaarten Walt Disney Coloprint 1958..…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 122x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

par aurorisation de Walt Disney 

Mickey Mouse en Donald Duck

De kaarten zijn gebruikt en beschreven
(435)

Formaat 15 (c. 5.9") x 10 cm (c. 4")

Uit Wikipedia:

Disney werd geboren in Chicago. Zijn vader Elias Disney had verschillende baantjes en zijn moeder Flora Call Disney was lerares op een basisschool. Ook had hij nog drie broers en een zus. In 1906 verhuisde Walt naar een boerderij in de buurt van Marceline, in Missouri. Waarschijnlijk stond de hoofdstraat van Marceline model voor Main Street, U.S.A. in Disneyland. Niet lang hierna verhuisde het gezin weer, ditmaal naar Kansas City, hier werd Walts vader krantenbezorger. Walt begon met een schriftelijke cursus cartoons maken en ging naar de kunstacademie. In 1917 keerde de Disney-familie terug naar Chicago. In 1918 ging hij op zijn zestiende van school af en deed hij een poging in het leger te komen. Vanwege zijn leeftijd werd hij afgekeurd. Zijn broer Roy O. Disney zat toen bij de marine. Walt ging als chauffeur van het Rode Kruis naar Frankrijk, waar hij net na het einde van de Eerste Wereldoorlog arriveerde. In 1919 ging hij terug naar Amerika en vond werk als tekenaar en inkter in Kansas City.

Walt Disney had een eigen studio, waar hij samen met zijn broer Roy een handjevol tekenfilms met dieren had gemaakt. Walt Disney was zelf geen animator; hij wist wat mogelijk was en hoeveel tijd verschillende dingen kostten, maar het zelf uitvoeren kon hij niet. Disney was dus een man van ideeën. Dit had hij zelf snel in de gaten en hij nam enkele animators in dienst. Ook had Disney een goed gevoel voor grappige situaties: de combinatie van de uitdrukkingen op de gezichten van de dieren en de gebeurtenissen konden voor een erg komisch verhaal zorgen. Disney was een perfectionist en hij besteedde, ondanks beperkte budgetten, veel aandacht aan de kwaliteit van de tekenfilms.

In juli 1925 trouwt hij met Lillian Bounds. Ze krijgen samen één dochter: Diane Marie Disney. In grote geheimzinnigheid adopteren ze in 1936 nog een meisje.

In 1928 kwamen drie filmpjes van Mickey Mouse uit. Het eerste was Plane Crazy. Het had niet veel gescheeld of Mickey had Mortimer geheten. Disneys echtgenote vond Mickey een betere naam, waardoor het personage nog steeds zo heet.

Steamboat Willie was de eerste tekenfilm met geluid. Disney sprak zelf jarenlang Mickeys stem in. Hierna volgden nog enkele korte filmpjes met onder andere de drie biggetjes (1933) en Donald Duck (1934). Deze filmpjes heten Silly Symphonies en dit was een serie waarin allerlei tekenfilmfiguren muziek maakten.

In 1937 maakte Walt Disney zijn eerste tekenfilm van speelfilmlengte: Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Deze film was razend populair en won in 1939 een Oscar, of liever gezegd acht Oscars, want Disney kreeg naast het gewone beeldje zeven kleine beeldjes erbij. Hierna volgden nog vele andere lange tekenfilms.

Tijdens het maken van Jungle Book in 1966 overleed Walt Disney, aan de gevolgen van longkanker. Zijn medewerkers hebben daarom aan de afwerking van die film extra aandacht besteed.

Ook na Walt Disneys overlijden bleef zijn studio voortbestaan en produceert nog altijd populaire teken-animatie en speelfilms.

Enkele medewerkers van de Walt Disney-studio's richtten in 1949 een dixielandorkest op, Firehouse Five Plus Two, dat tot in de jaren zestig opnamen zou blijven maken.

Op de tekenfilms van Walt Disney zijn zes attractieparken gebaseerd. Disneyland bij Los Angeles, Disney World in Orlando, Tokyo Disneyland in Japan, Disneyland Paris in Frankrijk, Hong Kong Disneyland en Shanghai Disneyland Resort in China. Disneyland opende zijn deuren in 1955, Disney World volgde in 1971, daarna kwamen Tokio in 1983, Parijs in 1992, Hongkong in 2005 en later Shanghai in 2016. Behalve in Hong Kong is in alle parken een standbeeld voor hem opgericht genaamd Partners. Het standbeeld toont Walt met aan zijn linkerhand Mickey Mouse.


BIEDINGEN:
Boven naast de afbeelding kunt u een bod doen!
COMBINEER: bij koop van meerdere artikelen betaalt u slechts
1x het portotarief, zijnde het totaalgewicht van de zending.
RESERVEER : bij akkoord, wordt het artikel voor u
gereserveerd; reageer dan ook p.o. bij interesse, soms gaat
het langzaam, soms gaat het snel...
BETALING: Kan per ING Nederland.
VERZENDING: Alleen de portokosten...TNT tarief.
Waar kan ik dit produkt kopen?...
Antiekencuriosa.marktplaza.nl...
All my Antiques:
KIJK maar ’s naar mijn webshop: AntiekenCuriosa, een origineel cadeau voor uzelf of een ander...Antiek en Curiosa te Nederweert zoekt voor u naar zowel mooi gaaf antiek, als naar leuk curiosa...
Het accent ligt voornamelijk op de periode 1900-1950,hoofdzakelijk de Art Nouveau en Art Deco periode. Ook zijn er naast antieke beelden, etsen, glas en porcelein, lampen, speelgoed ook verzamelingen toegevoegd zoals oude brieven, bierglazen, kerstballen, reclame-artikelen, speldjes, postzegels en (strip) boeken, voor elk wat wils...
(of Google: www.antiekencuriosa.marktplaza.nl

 
Antiek en Curiosa, Aan 't Ven 17 6031 PS Nederweert
.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.