MarktPlaza

Opgroeien in Nederland (kinder- en jeugdstudies)

147x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Opgroeien in Nederland
Door Kees Bakker, Tom ter Bogt, Mieke de Waal
Kinder- en jeugdstudies
1993, Academische Uitgeverij / NIZW
151 pag., isbn 90 5256 093 5
teab (aub bieden excl. de eventuele portokosten)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'psychologie/maatschappij'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Hoe denken deskundigen over de generatie die op dit moment opgroeit in Nederland? Moeten we ons grote zorgen maken om de 'jeugd van tegenwoordig' of is zorgeloosheid meer gerechtvaardigd?
Bestudering van de jeugd is in. De laatste jaren is er een grote hoeveelheid rapporten en boeken verschenen over de leefwereld van kinderen en jongeren. De studies zijn soms erg specialistisch en de resultaten nogal eens tegenstrijdig.
Soms krijgt men de indruk dat het slecht gaat met de Nederlandse jeugd en wordt er gesproken van een 'verliesgeneratie'. Een andere keer lijkt er weinig aan de hand te zijn: 97% van de 12- tot 25-jarigen zegt in ieder geval redelijk tevreden met zichzelf te zijn.
Om er achter te komen hoe het nu werkelijk gaat met de Nederlandse jeugd, zijn de beschikbare studies onderzocht. Zo brengt 'Opgroeien in Nederland' de informatie en discussie bijeen. Aan bod komen onder andere de positie en opvoeding van jongeren door de eeuwen heen, en de veranderede sociale omgeving. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de verschillende aspecten van het opgroeien van respectievelijk 0- tot 12-jarigen en 12- tot 24-jarigen. Tot slot wordt de balans opgemaakt van de beschreven ontwikkelingen.
De auteurs bieden hiermee een goed overzicht van de situatie van kinderen en jongeren in Nederland."