MarktPlaza

OERTEKENS - Kerstin Ekman

156x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

OERTEKENS - Kerstin Ekman
Literatuur/Roman. Bert Bakker 2002 (219 blz)
Paperback
In zeer goede staat
€ 2,95
Verzendkosten voor koper (B: 250-500gr)
“Elanden zijn er natuurlijk. En hermelijnen, marters en kleine wezels. Geen slangen. Die zijn er niet. Maar ratten: woelmuizen, gewone muizen en lemmingen. En alle kleine vogels en kleine diertjes. Vooral de knutjes. Ook muggen, vliegen en dazen. Op heldere dagen zweeft er een adelaar boven dit alles. Dan heb je ook nog de anderen. Noch mens, noch dier.
‘De anderen’ zijn schuwe, stille wezens die zich schuilhouden in afgelegen oorden. Ze vormen een samenleving die uit twee elkaar rivaliserende groepen bestaat: het wolvenvolk en het berenvolk. Heilige grond die door beide volkeren wordt geclaimd, is de inzet van een slepend en bloedig conflict.
Als een wolfman zonder naam, moegestreden en op zoek naar stilte, de oorlog korte tijd ontvlucht, ontmoet hij een beervrouw die hij Sjorpha doopt. En terwijl hun families elkaar in de bossen naar het leven staan, leren zij zichzelf, tegen de verdrukking in, de magische taal van de hartstocht.
Kerstin Ekman weet indrukwekkende beelden van het Zweedse landschap te combineren met een meeslepende vertelkracht. Oertekens is een prachtige roman met tijdloze thema’s als liefde en geloof.