MarktPlaza

nk 821 - Mond-dood - Doris G. Monddood

94x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Mond-dood - Doris G. - Ik was de vrouw van een terrorist.

Beangstigend en waar gebeurd levensverhaal.


Dit is het autobiografische verhaal van een jonge vrouw die trouwde met een Egyptenaar - een man die vandaag de dag door de Europese geheime diensten als een van de gevaarlijkste Al Quaida-terroristen wordt beschouwd.
Het is liefde op het eerste gezicht wanneer de jonge Doris G. in 1988 Omar, een knappe Egyptenaar, ontmoet. Ze wonen enkele jaren, gelukkig getrouwd, in Duitsland tot de burgeroorlog in Bosnië uitbreekt en het echtpaar daarheen vertrekt - om namens een hulporganisatie de Bosniërs te helpen, zo wordt Doris door haar echtgenoot verteld. En ze gelooft hem.
Maar haar man is veranderd, voor hem telt nog slechts één ding: de islam. Hij dringt haar de sharia op. Vanaf nu gaat zij zwaar gesluierd over straat, wordt dagenlang in huis opgesloten en haar wil wordt door mishandeling gebroken. Te laat ziet ze in dat ze haar leven deelt met een moslimterrorist en dat de hulporganisatie slechts een dekmantel is.
Uiteindelijk vindt ze de kracht zich van deze man los te weken maar de prijs die ze betaalt is hoog: ze woont nu, ergens in Duitsland, onder een andere identiteit en maakt deel uit van een getuigenbeschermingsprogramma. Contact met haar familie en vrienden is onmogelijk.
Monddood is een schokkend verhaal. Het toont aan hoe sommige westerse moskeeën mensen en middelen werven voor Al Quaida en hoe geheime diensten lange tijd hun ogen sloten voor wat er vlak onder hun neus gebeurde.
Omar werd enkele jaren geleden in Tunesië opgepakt en vervolgens uitgeleverd aan Duitsland. Hij werd vanwege gebrek aan bewijs vrijgelaten en woont nu weer in Duitsland.

ISBN 90-458-5042-7
staat: z.g.a.n. / type: paperback / gewicht: 368 gr.