MarktPlaza

nk 703 - Een oceaan van hoop - Jan Wolkers

251x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Een oceaan van hoop - Gesprekken met Jan Wolkers over de oorlogsjaren.

In Een oceaan van hoop, een tv-serie die de vpro in 1994 uitzond, praat programmamaker Peter van Ingen met schrijver en beeldend kunstenaar Jan Wolkers (1925-2007) over de Tweede Wereldoorlog. Documentaire oorlogsbeelden worden in deze acht delen afgewisseld met soms uiterst persoonlijke herinneringen, want de bezetting was voor Wolkers hij was nog geen twintig een cruciaal tijdvak. Tijdens die vijf oorlogsjaren ontwikkelde hij zich niet alleen tot beeldend kunstenaar; de ervaringen vormden een onuitputtelijke bron van inspiratie voor zijn latere werk.
Verplichte kost voor iedereen die (het werk van) Jan Wolkers wil kennen.
Voor het bijbehorende boekje toog Peter van Zonneveld naar Leiden en Oegstgeest om de plekken te bezoeken waar Jan Wolkers zich tijdens de bezetting bevond: het ouderlijk huis in Oegstgeest, het landgoed waar Wolkers werkte, het onderduikadres in Leiden en het ziekenhuis waar zijn broer Gerrit in 1944 aan difterie overleed.
Het boekje is een prachtige aanvulling op de serie. Peter van Ingen is programmamaker en journalist. Hij werkt mee aan Buitenhof en presenteerde jarenlang het beroemde vproprogramma Zomergasten. Peter van Zonneveld is verbonden aan de Opleiding Nederlands van de Universiteit van Leiden. Eerder schreef hij Terug naar Leiden en Oegstgeest. Fietsen en wandelen met Jan Wolkers.

incl. 2 DVD's
staat: NIEUW / type: hardcover / gewicht: 220 gr.