nk 132 - Sherpa's in de sneeuw - Jonathan Neale

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 78x bekeken
  • Datum geplaatst 4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Op aanvraag

Omschrijving

Sherpa's in de sneeuw - Jonathan Neale.

De Nanga Parbat in Kasjmir is zeker niet de hoogste berg van de wereld, maar wel een van de gevaarlijkste. In 1934 kwam een Duitse expeditie van zestien man vast te zitten tijdens een hevige storm. De overlevingsstrijd die volgde betekende een keerpunt in de rol die sherpa's vervulden bij klimexpedities. Ze evolueerden van angstige dragers van rijke heren tot onverschrokken bergbeklimmers die een belangrijke functie vervullen.
Sherpa's - drama in de sneeuw begint met de geschiedenis van de sherpa's voorafgaande aan de Duitse expeditie. Daarna volgt een huiveringwekkende reconstructie van de bijzondere beklimming van de Nanga Parbat. Jonathan Neale beschrijft de gedragingen van de expeditieleden en de sherpa's, en welke noodlottige gevolgen die hadden. Het verhaal houdt niet op met het einde van de expeditie maar volgt ook het leven van de sherpa's tot 1953 en de beklimming vn de Mount Everest.
Jonathan Neale heeft diverse boeken en toneelstukken op zijn naam staan. Hij heeft voor dit boek een jaar onderzoek gedaan in Nepal en India, waarvan vier maanden in het sherpagebied Solo Khumbu. Hij woont in Londen. Het boek wordt ingeleid door Cas de Stoppelaar, honorair consul-generaal van Nepal in Nederland.

ISBN 90-4390-256-x
staat: z.g.a.n. / type: paperback / gewicht 584 gr.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.