Nieuw en origineel-Unthinkable

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 182x bekeken
  • Datum geplaatst 7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Nieuw en origineel-Unthinkable
Cast: Samuel L. Jackson, Carrie-Anne Moss & Michael Sheen
Regisseur: Gregor Jordan
1 disk
97:00 minuten | Regio B
A-film | november 2010
Taal orig. Versie :Engels en andere
Ondertiteling :Nederlands en andere
Oorlogspolitiek en terrorismebestrijding zijn al langere tijd niet bepaald populair bij het grote bioscooppubliek in Amerika. Verstoken van een mainstream bioscooprelease belandde Unthinkable daar vorige maand direct als dvd in de schappen. Regisseur Gregor Jordan was zich er vooraf van bewust dat de film wellicht geen groot publiek zou trekken, maar vond dat het omstreden onderwerp wel degelijk een hedendaagse relevantie bevatte. Hij heeft daar gelijk in, want wat hij ons met Unthinkable voorschotelt is zeker niet ondenkbaar.
Zeer indruk wekkende film
Ergens in Amerika, staan drie nucleaire wapens op scherp, klaar om te ontploffen. Eén man weet waar ze zijn. Hoe ver gaat de overheid om deze man aan het praten te krijgen? De dreiging is in deze tijd zo goed voorstelbaar, dat het scenario niet als fictie kan worden afgedaan. Overheden, waar ook ter wereld, kunnen op dit moment worstelen met hetzelfde dilemma. De afweging die gemaakt moet worden is, is het schenden van de rechten van de mens geoorloofd om mensenlevens te redden …
De film roept een hoop interessante vragen op, die in het hoofd van de kijker blijven rondcirkelen tot ver na de aftiteling. Dat komt vooral doordat het ethische vraagstuk dat gepresenteerd wordt, vanuit verschillende perspectieven wordt belicht, en dat maakt Unthinkable zo verdraaid interessant. Zo heeft Carrie-Anne Moss als hoofd van de FBI totaal geen vertrouwen in de barbaarse martelmethoden van H, een aardige rol van Samuel L. Jackson. H is er bij deze psychologische en fysieke machtstrijd alleen maar op gebrand om Younger mentaal te breken, ook al overschrijdt hij daarmee behoorlijk wat grenzen. Michael Sheen is sterk als Younger; voor de kijker is zijn personage lange tijd compleet ondoorgrondelijk, wat hem tot een gevaarlijke tegenstander maakt. Deze man heeft ogenschijnlijk niets te verliezen. De tijd tikt ondertussen weg, zijn verhoorders krijgen geen vat op hem, en als kijker voel je je daarom net zo machteloos.
verzending exclusief


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.