MarktPlaza

Nicolien Brzesowsky - Zo Doet Ze Dat!

85x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

werkende moeders aan het woord

191 pagina's

* Hoe maak je goede afspraken met je partner of met je werkgever?

* Hoe ga je om met schuldgevoelens ten aanzien van je kinderen?

Herkenbare situaties en gevoelens die werkende moeders veel stress bezorgen en ertoe leiden dat steeds meer vrouwen uiteindelijk hun baan opzeggen.

In ZO DOET ZE DAT! Vertellen vrouwen over de oplossingen die zij zelf hebben gevonden, en ze geven elkaar tips en adviezen om de combinatie werk en kinderen zo niet vlekkeloos dan wel soepeler te laten verlopen.

In dit boek worden de volgende wijze woorden aangehaald 'Het dilemma van moederschap is als de noodconstructie bij het zuurstofmasker in een vliegtuig: je moet eerst zelf zorgen dat je kunt ademhalen, voordat je je kind mag helpen. Logica en gevoel lijken hier totaal in tegenspraak. In het leven missen we soms die duidelijke aanwijzingen en blijven daardoor in kringetjes redeneren'. De schrijfsters van dit actuele boek werkten beiden mee aan verschillende discussieprogramma's over vrouw en werk, waaronder aan 'Werkende moeders in balans', het project waaruit dit boek is voortgekomen. Invalshoek is de vraag wat werkende moeders zelf kunnen doen om hun leven plezieriger te maken. Met twintig hoger opgeleide vrouwen werd gesproken over hun ervaring als werkende moeders, over hoe zij moeilijkheden hadden aangepakt en wat zij collega-moeders zouden aanraden of juist afraden. Hoe maak je goede afspraken met je partner en werkgever; hoe ga je om met schuldgevoelens ten aanzien van je kinderen en hoe kun je ervoor zorgen dat je ondanks alles wat je moet doen nog tijd overhoudt voor jezelf en je relatie? Deze vragen staan centraal waarbij als boodschap wordt meegegeven dat ieder moet zoeken wat het beste bij de eigen situatie past.