MarktPlaza

Nicolaas Klei - Tot Op De Bodem

53x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

558 pagina's

alles over wijn!

Nicolaas Klei (1961) is Nederlandse meest geliefde wijnschrijver. Wekelijks schrijft hij columns over wijn in AD en Elsevier. Naast elf edities van de 'Supermarktwijngids' schreef hij de alom geprezen wijnencyclopedie 'Tot op de bodem' en het praktische handboekje 'Van druif tot dronk'.

In 'Tot op de bodem' brengt Klei zijn mateloze kennis bijeen in een even praktisch als onderhoudend lexicon. In alfabetisch gerangschikte, korte en erudiete verhaaltjes komt alles aan bod, van Afdronk en Argentiniƫ tot Wijnkaart, Zuid-Afrika en Zunigheidsdopjes.

De auteur, wijnkenner en bekend van onder meer zijn boeken over supermarktwijnen, geeft alfabetisch een overzicht van alles wat met wijn te maken heeft. Begonnen wordt met 'Aardappelen, groente, vlees' en welke wijn daarbij te drinken, geeindigd wordt met 'Zwitserland', de wijn uit dat land. Daartussen lemma's als Anjou, brood, champagnedoppen, chateau, eetwijn, fles, Italie, kater, kelder, mise en bouteille au camion, mosselen, pinard, port, retsina, schroefdop, Spanje, supermarkt, trocken, vriendenwijn, wijnkaart, zoete wijn, en zwavel. Geillustreerd met zwart-witafbeeldingen onder meer van wijnetiketten en enkele landkaarten. Ook personen als Wina Born en Hubrecht Duijker worden genoemd. Bij een aantal lemma's zijn verwijzingen naar andere opgenomen. Met thematisch ingedeeld register. Een praktische gids, prettig geschreven, waarin ook veel boeiende anekdotes zijn opgenomen.